Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

FORMULA 1

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

FORMULA 1

Μπορεί το σενάριο Sebastian Vettel–McLaren να ακούστηκε έντονα τους προηγούμενους μήνες, όμως όπως προκύπτει, ο Γερμανός είχε στο παρελθόν βρεθεί πολύ κοντά στη Βρετανική ομάδα!

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, σε μία περίοδο που αν είχε φτάσει σε συμφωνία, τα κεφάλαια που ακολούθησαν στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί πολύ διαφορετικά.

Την αποκάλυψη έκανε ο τότε επικεφαλής της Mercedes, συνεργάτιδας της McLaren, Norbert Haug. Ο Γερμανός ήθελε τον ταλαντούχο συμπατριώτη του στο πλευρό του Lewis Hamilton τη σεζόν του 2008.

«Είχα διαπραγματευτεί με τον Sebastian ενώ εκείνος ανήκε στην Toro Rosso. Ποιος ξέρεις πως θα είχε εξελιχθεί η ιστορία της F1 αν τότε είχαμε φτάσει σε συμφωνία; Όμως η αλήθεια είναι πως στην κορυφαία αυτή κατηγορία, όλοι διαπραγματεύονται με όλους κάποια στιγμή. Κι ας μη το παραδέχονται πάντα – έτσι συμβαίνει», είπε ο Haug στο F1-Insider.com.

Advertisement
Advertisement

vettel_monza08_finish1000x600

Τελικά τη θέση του διαδόχου του Fernando Alonso στη βρετανική ομάδα, την πήρε η αμέσως επόμενη επιλογή της – ο Heikki Kovalainen, που κατέκτησε μία νίκη και μία pole position. Αντίθετα ο Vettel έμεινε στην «οικογένεια» της Red Bull, χρίστηκε κι εκείνος νικητής εκείνη τη σεζόν και από το 2009 άρχισε το ταξίδι με την πρώτη ομάδα.

Μετά από την κατάκτηση τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ντυθεί στα κόκκινα χρώματα της Ferrari. Όμως στο Μαρανέλο δεν κατάφερε να γνωρίσει αντίστοιχες επιτυχίες και παρότι βρίσκεται στην έκτη του σεζόν στη Scuderia, ετοιμάζεται να αποχωρήσει δίχως να πετύχει το στόχο του: να την επαναφέρει στην κορυφή.

Advertisement

hamilton-vettel-china17-d1000x600

«Η Mercedes κατάφερε να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες ώστε ο Hamilton να διεκδικήσει νίκες και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ η Ferrari απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον Vettel», είπε ο Haug.

Advertisement

Ο 67χρονος αναφέρθηκε επίσης στο σήμερα και το… αύριο του τετράκις πρωταθλητή: «Τώρα ο Sebastian πρέπει να δείξει πως είναι γρήγορος και πως μπορεί να ελέγξει τον γρήγορο και ταλαντούχο teammate του, τον Charles Leclerc. Ή έστω να είναι στο ίδιο επίπεδο μαζί του. Όποιος μένει σταθερά πίσω από τον teammate του, εξελίσσεται σε δεύτερη επιλογή στη Formula 1. Αυτό δεν είναι άποψή μου, είναι κανόνας αυτού του σπορ».

Ο Vettel φέρεται να είναι έτοιμος να μεταπηδήσει στην Aston Martin, με συμβόλαιο που θα αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

vettel-gb20-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

Σχεδόν έτοιμο το καλεντάρι της F1 για το 2021!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP