Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: 1-2 και στο FP2 οι Mercedes

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: 1-2 και στο FP2 οι Mercedes

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: 1-2 και στο FP2 οι Mercedes

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας, που αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Τον πλαισίωσε ο teammate του στη Mercedes-AMG Petronas, Valtteri Bottas, σε μία διαδικασία που σημαδεύτηκε από το ατύχημα του Carlos Sainz. Ας δούμε όμως βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε το FP2. Ο Ιταλικός Βορράς υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς και οδοστρώματος στους 33.

Advertisement
Advertisement

Πέρασε ένα δεκάλεπτο προτού δούμε χρόνο από κορυφαίο συνδυασμό και ήταν ο Sergio Perez με τη Red Bull Racing αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα της Pirelli. Και ήταν ο teammate του, Max Verstappen, που τον εκτόπισε ένα δεκάλεπτο μετά, χρησιμοποιώντας ένα πατημένο σετ μαλακών ελαστικών.

Όσο για τις Mercedes, καθώς είχαν βγάλει το FP1 με τη μέση γόμα, στο FP3 δοκίμαζαν τις άλλες δύο – ο Hamilton τη μαλακή και ο Bottas τη σκληρή. Με τους περισσότερους να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα, αφού στο format sprint αγώνων, στο FP2 δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές βασικών ρυθμίσεων στα μονοθέσια.

Λίγο πριν φτάσουμε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας, είχαμε κόκκινη σημαία. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Sainz που έχασε τον έλεγχο της SF21 στο chicane Ascari.

Ήταν σφοδρή μετωπική σύγκρουση με τον τοίχο για τον Ισπανό, που βγήκε χωρίς βοήθεια από το μονοθέσιο της Scuderia Ferrari και χρειάστηκε να μεταφερθεί προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Advertisement

Καθώς στις ελεύθερες δοκιμές το χρονόμετρο δεν σταματάει όταν υπάρχει κόκκινη σημαία, η δράση άρχισε με 21 λεπτά να απομένουν για το τέλος του FP2.

Όμως με ένα τέταρτο να απομένει για το τέλος, ο Hamilton κατέβηκε στο 1.23.246 αξιοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών – μισό δευτερόλεπτο πίσω από την επίδοση του Verstappen.

Ενώ ο Βρετανός έβαλε επί τόπου τη σκληρή γόμα, ο Bottas πλασαρίστηκε πίσω του, με τη Mercedes να πηγαίνει ξανά στο 1-2 στην κατάταξη. Και έμειναν εκεί ως το τέλος, με τις δύο Red Bull να ακολουθούν.

Πίσω τους είχαν τις δύο Alpine, με την Alfa Romeo του Robert Kubica ανάμεσά τους, πράγμα που μάλλον υποδηλώνει πως η σειρά στους χρόνους, δεν είναι αντιπροσωπευτική όσων αναμένουμε να δούμε στις υπόλοιπες επίσημες διαδικασίες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στη Mercedes o Russell
Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!