Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

Ελλάδα 23:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

FORMULA 1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy e Dell’ Emilia Romagna 2021!

Advertisement
Advertisement

H Mercedes-AMG F1 έκανε στο τέλος το 1-2, με ταχύτερο τον Valtteri Bottas, σε μία περίοδο που είχε αρκετές εξόδους και δύο κόκκινες σημαίες που περιόρισαν τον χρόνο δουλειάς για ομάδες και οδηγούς, ενόψει του δεύτερου γύρου της σεζόν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Ίμολα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλή θερμοκρασία: αυτή του αέρα ήταν στους 12 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 24.

H δράση ξεκίνησε από νωρίς, πράγμα που θα βλέπουμε πλέον σταθερά στο FP1 λόγω της μείωσης της διάρκειάς του σε 60 λεπτά (από 90). Και με το ξεκίνημα, ο Nikita Mazepin (Haas) βρέθηκε στην αμμοπαγίδα της προτελευταίας στροφής της πίστας.

Advertisement

Ένα τέταρτο αργότερα τον μιμήθηκε ο Yuki Tsunoda (Scuderia AlphaTauri) στο chicane Ταμπουρέλο. Αμφότεροι κατάφεραν να συνεχίσουν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας είχε και ο Max Verstappen μία έξοδο εκεί, δίχως συνέπειες. Στα μισά της διαδικασίας, στην κορυφή των χρόνων βρισκόταν η AlphaTauri του Pierre Gasly με χρόνο στο 1.17.470 και τους Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes) να ακολουθούν. Όσο για τον Sebastian Vettel, αντιμετώπιζε προβλήματα με τα φρένα της Aston Martin.

Advertisement

Κάπου εκεί άρχισε η χρήση ελαστικών μαλακής γόμας, ενώ όμως οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Πρωταγωνιστές στο συμβάν ήταν o Sergio Perez και ο Esteban Ocon.

O Μεξικανός και ο Γάλλος είχαν επαφή στο chicane Villeneuve, με τη Red Bull να έχει κλαταρισμένο πίσω αριστερό ελαστικό και να κάνει τετ α κε στην έξοδο, την ώρα που η Alpine πάρκαρε στην άκρη του δρόμου με σπασμένη την ανάρτηση στον εμπρός δεξί τροχό.

Στις ελεύθερες δοκιμές, το χρονόμετρο δεν σταματά όταν έχουμε καθεστώς κόκκινης σημαίας, άρα χάθηκε πολύτιμος χρόνος δουλειάς στην πίστα. Πράσινη σημαία είχαμε ξανά με μόλις 12 λεπτά να απομένουν για την καρό σημαία στην ωριαία διαδικασία.

Κι εκεί δεν έλειψαν οι εξορμήσεις στην αμμοπαγίδα, με τον Nicholas Latifi να ταλαιπωρεί τη Williams στη Rivazza 1.

Όσο για χρόνους, ο Verstappen κατέβηκε στο 1.16.622, με τους Hamilton και Charles Leclerc (Ferrari) στα δύο δέκατα. Όμως στο φινάλε, οι Mercedes κατέβασαν κι άλλο τους χρόνους, με τον Bottas στο 1.16.564 και τον Hamilton 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά.

Όμως το φινάλε είχε μία ακόμα κόκκινη σημαία, με υπαίτιο τον Mazepin που έχασε τον έλεγχο και διέλυσε τη Haas στην είσοδο του pit lane.

Διαβάστε επίσης:
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Συνέντευξη Ανδρέας Λασκαράτος: «Racing For Greece»

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix