Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix

FORMULA 1

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix

FORMULA 1

Μπορεί το περυσινό πείραμα στο Grand Prix της Emilia Romagna με την δράση ενός Grand Prix να συμπυκνώνεται σε δύο ημέρες να φάνταζε πως είχε θετικό αντίκτυπο, ωστόσο δεν πρόκειται να θεσπιστεί αυτό το format.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούσαν μονόδρομο αυτή την αλλαγή λόγω της διαρκούς τάσης της Liberty Media να αυξήσει τις στάσεις στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1. Φέτος έχουμε τον αριθμό ρεκόρ των 23 αγώνων (κορωνοϊού επιτρέποντος) ενώ φημολογείται πως το μεσοπρόθεσμο πλάνο μιλάει ακόμα και για 25 στάσεις ανά τον πλανήτη!

Παρότι λοιπόν η μείωση των ημερών «δουλειάς» εντός πίστας θα βοηθούσε -τουλάχιστον θεωρητικά- στην αύξηση των προορισμών, πρόκειται για μία αλλαγή που δεν θα προχωρήσει. Και η επιβεβαίωση για αυτό ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη – διά στόματος του CEO της Formula 1, Stefano Domenicali.

domenicali-2021-yes-no1000x600

Advertisement
Advertisement

«Όλοι οι διοργανωτές θέλουν να προσφέρουν πλήρη εμπειρία στο τηλεοπτικό κοινό αλλά και στους θεατές στην πίστα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστούμε», είπε ο Ιταλός σε video που δημοσιεύτηκε στο formula1.com.

Στο ίδιο βίντεο αναφέρθηκε και σε πιθανούς νέους προορισμούς στο καλεντάρι. Συγκεκριμένα, έθεσε ορίζοντα τριετίας για τη διεξαγωγή και δεύτερου αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής παράλληλα με το Ώστιν αλλά και ορίζοντα πενταετίας για την επιστροφή της F1 στην Αφρικανική ήπειρο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου αλλάζει το πρόγραμμα της F1

Αναβαθμίσεις στην Alpine ενόψει Ίμολα

Advertisement

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)