Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

FORMULA 1

Δύο στα δύο στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής για τον Valtteri Bottas, που τοποθέτησε τη Mercedes-AMG F1 ξανά στην κορυφή των χρόνων.

Advertisement
Advertisement

Ήταν άλλη μία ενδιαφέρουσα περίοδος, με πολλά απρόοπτα και στο τέλος της, μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τον Φινλανδό από τον teammate του, Lewis Hamilton. Εκτός μάχης έμεινε από νωρίς ο Max Verstappen, άρα δεν είχαμε σαφείς ενδείξεις ενόψει των επίσημων διαδικασιών του Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy e Dell’ Emilia Romagna 2021!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Ίμολα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλή θερμοκρασία: αυτή του αέρα ήταν στους 12 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 23.

H δράση ξεκίνησε από νωρίς, πράγμα που θα βλέπουμε πλέον σταθερά τις Παρασκευές, λόγω της μείωσης της διάρκειάς του σε 60 λεπτά (από 90). Από νωρίς ο Charles Leclerc επιβεβαίωνε τα βήματα προς τα εμπρός που έχει κάνει η Ferrari, κινούμενος με τον ίδιο ρυθμό που είχε κινηθεί το πρωί με τη μέση γόμα ο Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Όμως η Mercedes είχε απάντηση, διά χειρός Bottas, με τον Φινλανδό 0.255 ταχύτερο. Ακολούθησε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, με την RB16B του Verstappen να ακινητοποιείται στην άκρη του δρόμου.

Advertisement

Πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά, είδαμε τη χρήση της μαλακής γόμας, με τις ομάδες να αρχίζουν τις προσομοιώσεις κατατακτήριων. Μόλις 10 χιλιοστά χώριζαν τις δύο Mercedes, όμως με τον Verstappen απόντα δεν είχαμε τάξη μεγέθους σε ότι αφορά στην πραγματική σύγκριση ανάμεσα σε ασημί βέλη και ταύρους.

Βέβαια η παρουσία του Pierre Gasly στην τρίτη θέση, μόλις άλλα 68 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω, δείχνει πως η Scuderia AlphaTauri θα είναι πολύ ανταγωνιστική στο ιταλικό σιρκουί.

Advertisement

Όσο για την άλλη ομάδα που τρέχει εκτός έδρας, τη Scuderia Ferrari, έκλεισε το FP2 με τους Carlos Sainz και Leclerc στις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, ωστόσο ο Μονεγάσκος κατέληξε στον τοίχο της Rivazza 2, όταν έχασε τον έλεγχο της SF21, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας και πρόωρο τέλος στη δράση εντός πίστας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!

Συνέντευξη Ανδρέας Λασκαράτος: «Racing For Greece»

Δεν προχωράει η ιδέα των διήμερων Grand Prix