Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Baku: Σειρά του Perez στο FP2 (vid)

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Baku: Σειρά του Perez στο FP2 (vid)

FORMULA 1

F1 GP Baku: Σειρά του Perez στο FP2 (vid)

FORMULA 1

Η κυριαρχία της Red Bull Racing στους δρόμους του Μπακού συνεχίστηκε, με τις RB16B να σημειώνουν τον ταχύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η αυστριακή ομάδα έκανε το 1-2, αυτή τη φορά με τον Sergio Perez να είναι αυτός που τοποθέτησε το όνομά του στην κορυφή της κατάταξης. Ακολούθησαν ο Max Verstappen και οι δύο οδηγοί της Ferrari. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η «Πόλη των Ανέμων» υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 48. Όπως είναι πλέον η νόρμα, φέτος που οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής έχουν διάρκεια 60 κι όχι 90 λεπτών, είχαμε δράση από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Ο Fernando Alonso (Alpine) έδειχνε αρχικά το δρόμο με χρόνο στο 1.43.210, όμως είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών και ήταν ο μόνος! Η πλειοψηφία ξεκίνησε το FP2 με τη μέση γόμα. Παρ’ όλα αυτά, σύντομα ο Ισπανός εκτοπίστηκε, με τον Charles Leclerc (Ferrari) να κινείται στο 1.43.210 και τους Pierre Gasly (Scuderia AlphaTauri, Verstappen (Red Bull Racing) οριακά πίσω του.

Advertisement

Αυτός που «προσπέρασε» τον Leclerc ήταν ο teammate του, Carlos Sainz, με καθεστώς κόκκινης σημαίας να ακολουθεί διακόπτοντας τη δράση. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Nicholas Latifi, με την υβριδική μηχανή της Mercedes στο πίσω μέρος της Williams να σβήνει. Όπως συμβαίνει στα ελεύθερα δοκιμαστικά, παρά τη διακοπή της δράσης εντός πίστας, το χρονόμετρο συνέχισε να μετράει όσο εξελισσόταν η διαδικασία απομάκρυνσης του βρετανικού μονοθεσίου.

Advertisement

Πράσινη σημαία είχαμε ξανά με 41 λεπτά να απομένουν για το φινάλε του FP2 και ο Sainz ήταν αυτός που με τη μαλακή πλέον γόμα κατέβηκε στο 1.42.243, ξεκινώντας τις προσομοιώσεις κατατακτήριων.

Ο teammate του προσπάθησε να τον μιμηθεί αλλά κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 15, προκαλώντας ξανά καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, με τους κριτές να μαζεύουν την εμπρός αεροτομή της Ferrari.

Η πράσινη σημαία βρήκε τους ταύρους φουριόζους, με τον Sergio Perez στο 1.42.115 και τον Verstappen ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργό, με την Red Bull να κάνει το 1-2.

Στα τελικά στάδια οι ομάδες έκαναν προσομοιώσεις αγώνα, αξιοποιήθηκε ξανά περισσότερο η μέση γόμα και οι χρόνοι δεν έπεσαν. Έτσι η RBR έκανε το 1-2, η Ferrari το 3-4 ενώ οι Mercedes είχαν ξανά υποτονική διαδικασία, μένοντας στις θέσεις 11 και 16.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

baku-21-fp2-times1000x563

Διαβάστε επίσης:
«Σκαφάτο» F1 Vlog για το GP Μονακό (video)
Θέλει να γίνει ηθοποιός ο Hamilton
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές