Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Η αυλαία άνοιξε με Hamilton!

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστρίας: Η αυλαία άνοιξε με Hamilton!

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Η αυλαία άνοιξε με Hamilton!

FORMULA 1

O Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, με το οποίο ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο 35χρονος οδηγός της Mercedes έδειξε το δρόμο στην πίστα του Red Bull Ring, σε μία περίοδο που σηματοδότησε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Advertisement
Advertisement

Το ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας δεν είχε ιδιαίτερη δράση κι αυτό λόγω των καιρικών συνθηκών. Η πίστα είχε ακόμα πολλές παγίδες από την χθεσινή κακοκαιρία που συνεχίστηκε το βράδυ. Κι ενώ είδαμε κάποιους οδηγούς να βγαίνουν στην πίστα, η ελαφρά βροχόπτωση τους έστειλε όλους πάλι στα pit.

Advertisement

Χρειάστηκε να περάσει μισή και πλέον ώρα προτού δούμε κορυφαίους συνδυασμούς με σλικ ελαστικά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton να δείχνει το δρόμο και σταδιακά να κατεβαίνει.

Φτάνοντας στα μισά του δρόμου, με την κατάσταση της πίστας του οδοστρώματος να βελτιώνεται, είδαμε οδηγούς από το midfield (Sergio Perez, Carlos Sainz, Lance Stroll, Daniel Ricciardo) να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο Romain Grosjean ήταν καθηλωμένος στα pit, με τους μηχανικούς της Haas να δουλεύουν πάνω σε διαρροή υγρών φρένων στο μονοθέσιό του. Πρώτο… τεστ του πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν οι εργασίες στα γκαράζ δεδομένων των υποχρεωτικών αποστάσεων λόγω Covid-19.

Stealth mode activated 😎#AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/hnI83x3TkL

— Formula 1 (@F1) July 3, 2020

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Valtteri Bottas έβαλε νέο σετ μαλακής γόμας στη W11 και πέρασε στην κορυφή αλλά δεν έμεινε πολύ εκεί, αφού ο teammate του έσπασε το φράγμα των 65 δευτερολέπτων, γυρνώντας στο Σπίλμπεργκ σε 1.04.968! Μάλιστα λίγο μετά ο Βρετανός κατέβηκε ακόμα περισσότερο, στο 1.04.816.