Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Verstappen και Alonso ταχύτεροι (+video)

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Verstappen και Alonso ταχύτεροι (+video)

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Verstappen και Alonso ταχύτεροι (+video)

FORMULA 1

Οι Max Verstappen και Fernando Alonso σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους σε FP1 και FP2 αντίστοιχα, με την δεύτερη περίοδο να διεξάγεται μερικώς υπό βροχή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις δεν πρόκειται να βρέξει ξανά μέχρι το τέλος του τριημέρου. Ωστόσο, καθώς οι πρώτες ψιχάλες άρχισαν να πέφτουν λίγο πριν το ημίωρο του FP2, οι ομάδες βρήκαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με τα ενδιάμεσα Pirelli.

Σε ότι αφορά τις δοκιμές στο στεγνό, η Red Bull έδειξε και πάλι να έχει το επάνω χέρι όπως αναμενόταν. Ο Verstappen σημείωσε τον πρώτο χρόνο, με τους Hamilton και Perez πίσω του. Ο ταχύτερος γύρος του Checo αν και σημειώθηκε με την medium γόμα ήταν μόλις 7 εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερος από εκείνον του Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Verstappen ήταν πάνω από 4 δέκατα ταχύτερος των Hamilton και Perez. Βέβαια, ο Ολλανδός εξερευνώντας τα όρια της πρόσφυσης έχασε αρκετές φορές το apex της στροφής 1. Επιπλέον, ο Verstappen έχασε και την RB19 στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει ο Vettel τον τοίχο πέρσι.

Advertisement

Η χαμηλή πρόσφυση και οι αρκετά έντονοι άνεμοι που έπνεαν στο Albert Park δυσκόλεψαν αρκετά του οδηγούς. Ο Yuki Tsunoda είχε τετ-α-κε ενώ πολλοί άλλοι οδηγοί είχαν μικρές εξόδους. Η διαδικασία είχε διακοπεί προσωρινά λόγω προβλήματος στο σύστημα εντοπισμού των μονοθέσιων μέσω GPS.

Η βροχή επηρεάζει το FP2

Στην δεύτερη περίοδο δοκιμών ο Fernando Alonso -ο οποίος επίσης είχε μερικές στιγμές- πρόλαβε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο με τα medium πριν αρχίσει να ψιχαλίζει. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Leclerc με τους Verstappen, Russell και Sainz να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Advertisement

Με περίπου σαράντα λεπτά να απομένουν στην διαδικασία ξεκίνησε να ψιχαλίζει. Έτσι, οι ομάδες ήταν αναγκασμένες να διακόψουν τα προγράμματά τους και να δοκιμάσουν με τα intermediates της Pirelli.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν πρόκειται να βρέξει το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι, τα όποια δεδομένα έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες από τα stints των μονοθέσιων με τα ενδιάμεσα δεν θα επηρεάσουν το στήσιμο τους για τον αγώνα.

Advertisement

Από την άλλη, οι ομάδες δεν μπόρεσαν να κάνουν μεγάλα stints προσομοίωσης αγώνα ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν και πολλά set από την μαλακή γόμα. Κατά συνέπεια το αυριανό FP3 θα είναι κρίσιμο για την επίτευξη του σωστού set-up όλων των μονοθέσιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι
F1: Απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί των μηχανικών στο pitwall!
F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση