Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP 70ης Επετείου: Ταχύτερος και στο FP3 ο Hamilton

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP 70ης Επετείου: Ταχύτερος και στο FP3 ο Hamilton

FORMULA 1

F1 GP 70ης Επετείου: Ταχύτερος και στο FP3 ο Hamilton

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της 70ης Επετείου!

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2, με την ίδια σειρά που είχαν και στο FP2, με τον ανταγωνισμό να παραμένει μισό και πλέον δευτερόλεπτο μακριά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η δράση διεξάγεται και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σίλβερστον, στο πλαίσιο πλέον του πέμπτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η πίστα του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, όμως ο άνεμος είχε πλέον αλλάξει κατεύθυνση σε σχέση με χθες, ερχόμενος από το πίσω μέρος των μονοθεσίων στην ευθεία Χάνγκαρ.

Advertisement
Advertisement

Ο Lando Norris με τη McLaren ήταν αυτός που έδειχνε το δρόμο στα πρώτα στάδια της ωριαίας διαδικασίας. Άλλαξε μερικές φορές θέση με τον Charles Leclerc, προτού εμφανιστούν στην πίστα οι Mercedes.

Με τα μαλακά ελαστικά ο Valtteri Bottas (που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Mercedes και για το 2021) κατέβηκε άμεσα δύο δευτερόλεπτα κάτω, στο 1.27.509, με τον Hamilton να τον πλαισιώνει.

Advertisement

Το δίδυμο των πρωταθλητών κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, άλλαξε μία φορά θέσεις προτού ο Norris τους «παρενοχλήσει» ξανά. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.27.202, με τη συμπλήρωση 40 λεπτών στο FP3.

Ωστόσο, τα… μαύρα φέτος βέλη, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Αρχικά ο Bottas κατέβηκε στο 1.26.784 αλλά λίγο μετά, ο Hamilton ήταν ταχύτερος κατά 163 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Επίδοση που έμελλε να είναι και η ταχύτερη της τελευταίας πρόβας πριν τη μάχη της pole position.

Advertisement

Ο Norris έκλεισε τη διαδικασία τρίτος, μισό δευτερόλεπτο πιο μετά, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ήταν ο μοναδικός οδηγός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του χρησιμοποιώντας ελαστικά μέσης γόμας – αυτά αναμένεται να είναι και εκείνα που θα χρησιμοποιηθούν πιο πολύ από εδώ και πέρα αφού η μαλακή γόμα, απαιτεί «διαχείριση» από τον πρώτο κιόλας γύρο. Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι δύο Racing Point, με τον Leclerc ταχύτερο των δύο Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel