Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Και το 2021 στη Mercedes o Valtteri Bottas

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και το 2021 στη Mercedes o Valtteri Bottas

FORMULA 1

Και το 2021 στη Mercedes o Valtteri Bottas

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η Mercedes-AMG Petronas F1 Team ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Valtteri Bottas για μία ακόμα σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Εξέλιξη λίγο-πολύ γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες στα paddock, που πλέον όμως επισημοποιείται, με τον Φινλανδό να παραμένει στη γερμανική ομάδα και για πέμπτη αγωνιστική σεζόν αφού θα οδηγεί για λογαριασμό της τουλάχιστον έως το τέλος του 2021.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας βασιζόμενοι στις επιτυχίες που έχουμε απολαύσει ήδη μαζί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα αλλά και την ευρύτερη οικογένεια της Mercedes, για τη διαρκή τους υποστήριξη και εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή τη σπουδαία ομάδα και το τριάκτινο αστέρι. Τα τελευταία τρία χρόνια σημείωσα συνεχή βελτίωση, δουλεύοντας πάνω σε κάθε κομμάτι της απόδοσής μου. Είμαι πεπεισμένος πως είμαι καλύτερος από ποτέ αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», είπε ο Φινλανδός.

Bottas-GB20-Pirelli-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο Bottas αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες του για τη συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών: «Απ’ όταν ερωτεύτηκα τη Formula 1, από παιδί ακόμα, στόχος μου ήταν κάποια στιγμή να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Φέτος είμαι στη μάχη με τον τίτλο και η παραμονή μου στη Mercedes σημαίνει πως θα είμαι στην καλύτερη δυνατή θέση για τη διεκδίκηση και του επόμενου πρωταθλήματος. Αυτή η σεζόν θα είναι μικρότερη σε μήκος και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα. Το κλαταρισμένο ελαστικό στο Σίλβερστον πλήγωσε σημαντικά τις ελπίδες μου στη μάχη με τον Lewis αλλά είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω δυναμικά».

Ο 30χρονος από τη Νάστολα, εντάχθηκε στα ασημί βέλη το 2017 και έκτοτε έχει πετύχει 8 νίκες, 12 pole positions και 39 από τα συνολικά 48 βάθρα της καριέρας του στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία πέρυσι, θέση που έχει και στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ βοήθησε στην επίτευξη των συνεχόμενων τίτλων κατασκευαστών από τη Mercedes.

bottas-austria20-g1000x600

Advertisement

Δεδομένης της επιθυμίας του επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, που ήταν άλλωστε και ο άνθρωπος που πήγε τον Bottas στους πρωταθλητές, η επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας αποτελούσε απλά θέμα χρόνου και σύντομα αναμένεται να έχουμε αντίστοιχη εξέλιξη με τον έτερο οδηγό της ομάδας, Lewis Hamilton.

Από πλευράς Mercedes, o Wolff, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Valtteri θα παραμείνει μαζί μας για τουλάχιστον μία ακόμα σεζόν. Φέτος βλέπουμε τον καλύτερο Bottas που έχουμε δει – τόσο από πλευράς απόδοσης στην πίστα όσο και από πνευματικής πλευράς. Είναι δεύτερος στη βαθμολογία, θέση στην οποία ολοκλήρωσε και την περυσινή σεζόν και πάντα παίζει σημαντικό ρόλο στις ομαδικές επιτυχίες μας. Πιστεύω πως έχουμε το καλύτερο δίδυμο στην F1 και η συμφωνία με τον Valtteri αποτελεί σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τη δύναμή μας. Είναι ένας δουλευταράς και ειλικρινής άνθρωπος, που έχει καλή σχέση με όλους στην ομάδα – συμπεριλαμβανομένου του teammate του, πράγμα που δεν είναι δεδομένο όταν και οι δύο οδηγοί μάχονται για τον τίτλο».

Advertisement

bottas-austria20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Advertisement

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel