Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ετοιμάζει GP στο Σικάγο;

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Ετοιμάζει GP στο Σικάγο;

FORMULA 1

F1: Ετοιμάζει GP στο Σικάγο;

FORMULA 1

Η F1 είχε φέτος για πρώτη φορά από το 1982 τρεις αγώνες στο καλεντάρι που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ. Ωστόσο μπορεί στο μέλλον οι αγώνες να γίνουν τέσσερις!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το sbnation.com η εταιρία Formula One Licensing BV -η οποία ανήκει στο Formula One Group και είναι ιδιοκτήτρια όλων των σχετικών με την F1 εμπορικών σημάτων- υπέβαλε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αιτήσεις στο Γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η FOL BV έχει αιτηθεί την κατοχύρωση των δικαιωμάτων για τα εξής εμπορικά σήματα: Grand Prix of Chicago, Formula 1 Grand Prix of Chicago, Chicago Grand Prix και Formula 1 Chicago Grand Prix.

Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι για αγώνα της F1 στο Σικάγο. Το πιο πιθανό, μάλιστα, είναι ο αγώνας αυτός -εάν όντως γίνει- να διεξάγεται σε σιρκουί που θα αποτελείται από δημόσιους δρόμους της μεγαλούπολης του Ιλινόι.

Δεν είναι μόνο η τάση που θέλει την F1 να πριμοδοτεί την διεξαγωγή αγώνων σε πίστες πόλης. Στους δρόμους του Σικάγο έλαβε χώρα το Grant Park 165, επίσης. Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία των NASCAR που έγινε σε σιρκουί πόλης!

Advertisement

Για την ώρα δεν είναι γνωστό εάν ένα πιθανό GP στο Σικάγο θα έχει ως διοργανώτρια την ίδια την F1 κατά τα πρότυπα του Grand Prix στο Λας Βέγκας. Πάντως με δεδομένη την αποφασιστικότητα της F1 για επέκταση στις ΗΠΑ, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απίθανο.

Το Σικάγο είναι η 6η πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ με εξαιρετικά ανεπτυγμένη βιομηχανία. Έχει επίσης μεγάλη παράδοση σε όλα τα σπορ με ομάδες σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες (NFL, NBA, MLB και NHL) ενώ στην πολιτεία του Ιλινόι υπάρχουν πολλές πίστες που έχουν φιλοξενήσει αγώνες IndyCar και NASCAR.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Στην Μαδρίτη το ισπανικό GP από το 2026!
F1: Δείτε έναν γύρο στην πίστα της Μαδρίτης (+video)
Λεκλέρ: Ηγεμονικό το νέο του συμβόλαιο με την Ferrari!