Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Επιτέλους αλλάζει η πίστα του Abu Dhabi

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Επιτέλους αλλάζει η πίστα του Abu Dhabi

FORMULA 1

F1: Επιτέλους αλλάζει η πίστα του Abu Dhabi

FORMULA 1

Η πίστα της Yas Marina αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι, ωστόσο η χάραξη της αγωνιστικής διαδρομής, έκανε το Grand Prix του Abu Dhabi να φαντάζει παραδοσιακά ως ένα από τα πιο βαρετά της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 το 2009 ενώ ακολούθησαν άλλοι δέκα αγώνες, με πλέον αξιομνημόνευτο αυτόν του 2010 όπου έκρινε και τους παγκόσμιους τίτλους υπέρ των Sebastian Vettel και Red Bull Racing.

Σχεδιάστηκε, όπως όλες οι σύγχρονες πίστες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τον Γερμανό Hermann Tilke και φέτος φιλοξενεί τον 22ο με τα σημερινά δεδομένα και τελευταίο γύρο της σεζόν. Ο αγώνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι προγραμματισμένος για τις 12 Δεκεμβρίου.

abudhabi20-flyover-alfaomeo-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Όμως η φετινή μάχη που όλοι ευελπιστούμε να κρίνει και πρωταθλητή στο… νήμα, δεν θα γίνει στην ίδια διαδρομή των 5.554 μέτρων αφού όπως ανακοινώθηκε, η Abu Dhabi Motorsports Management άκουσε τα θέλω του κοινού και όχι μόνο.

Ο CEO της, Saif Al Noaimi, είπε σχετικά: «Θα προχωρήσουμε σε κάποιες τροποποιήσεις στην πίστα μας. Ακούσαμε τις προτάσεις των θεατών, της F1 και της FIA και δουλεύουμε πάνω σε κάποιες αλλαγές που θα κάνουν την αγωνιστική χάραξη πιο συναρπαστική. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για προσπεράσματα».

Τι θα αλλάξει; Οι στροφές 4, 5 και 6 θα μετατραπούν σε μία αριστερή φουρκέτα που θα οδηγεί στην πίστα εθεία. Επίσης, οι στροφές 11, 12, 13 και 14, θα αντικατασταθούν από μία γρήγορη αριστερή καμπή που μάλιστα θα έχει κλίση. Επίσης, γνωστοποιήθηκε όμως πως σε αντίθεση με τον αγώνα του 2020, αναμένεται να υπάρχουν θεατές στις κερκίδες.

Advertisement

abudhabi20-start-mercedes-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon
Στην πόρτα της εξόδου από τη Mercedes o Bottas
GP Γαλλίας: Νίκη-θρίλερ για Verstappen

Advertisement