Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Μπορούσε να είχε γίνει το Grand Prix Αυστραλίας;

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Μπορούσε να είχε γίνει το Grand Prix Αυστραλίας;

FORMULA 1

F1: Μπορούσε να είχε γίνει το Grand Prix Αυστραλίας;

FORMULA 1

Οι πρώτοι εννέα γύροι του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί, με τη Formula 1 να έχει δεχθεί πολύ σοβαρό πλήγμα από τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε μία ανάσα από το να πραγματοποιήσει κανονικά την πρεμιέρα της αφού το Grand Prix της Αυστραλίας αναβλήθηκε μόλις 2 ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Παρότι αυτή ήταν η ασφαλής επιλογή μετά την ύπαρξη κρούσματος στα paddock και η λογική επιλογή μετά την αποχώρηση της McLaren, ο επικεφαλής της Racing Point team, Otmar Szafnauer, θεωρεί πως ο αγώνας της Μελβούρνης θα μπορούσε να είχε γίνει κανονικά!

Μιλώντας στο CNN Sport, o 55χρόνος είπε: «Ήταν δύσκολο να προβλέψεις τι θα ακολουθούσε αλλά κοιτώντας εκ των υστέρων την κατάσταση, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε αγωνιστεί με ασφάλεια. Το ρίσκο ήταν πολύ, πολύ μικρό. Θα μπορούσαμε να τρέξουμε, η κυβέρνηση της Αυστραλίας μας είχε δώσει το πράσινο φως. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή ήταν πολλά τα άγνωστα κι αυτό οδήγησε σε πιο προσεκτικές αποφάσεις».

Advertisement
Advertisement

Όσο για το πως μπορεί να στηθεί τελικά η σεζόν, ο Ρουμάνος έθεσε στόχο πρεμιέρας τον προσεχή Ιούλιο: «Η Αυστρία είναι μία χώρα που έχει αρχίσει, αργά αλλά σταθερά, να μειώνει τους περιορισμούς. Αν λοιπόν δούμε τα πράγματα αισιόδοξα κι αυτά συμβαίνουν τον Απρίλιο, με τα κομμωτήρια και τις βιβλιοθήκες να ανοίγουν και ενδεχομένως τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία τον Μάιο, μπορούμε να έχουμε αγώνες χωρίς θεατές τον Ιούλιο. Κι αν συμβεί αυτό, μπορούν να προλάβουν να πραγματοποιηθούν φέτος 12-15 αγώνες».

Πάντως στόχος της F1, εφόσον υπάρξει πρεμιέρα τον Ιούλιο, είναι να στήσει καλεντάρι ακόμα και με 19 Grand Prix!

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…
Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;
Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

Advertisement