Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

FORMULA 1

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

FORMULA 1

Μπορεί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού να μην έχουμε αγωνιστική δράση στο μαγικό κόσμο της Formula 1, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα θέμα συζήτησης είναι το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των οδηγών αφού πολλά εξ αυτών λήγουν στο τέλος του 2020. Ένα από αυτά είναι και εκείνο του Sebastian Vettel με τη Scuderia Ferrari.

Η ιταλική ομάδα, διά στόματος του επικεφαλής της Mattia Binotto, εξέφρασε πρόσφατα την πρόθεσή της να διατηρήσει στις τάξεις της τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Ήταν όμως σαφές πως βάσει της πτώσης στην απόδοση του από τα μισά του 2018 και μετά, αυτό θα ήταν με διαφορετικούς όρους.

Όπως διαρρέει από το Μαρανέλο, η Ferrari έκανε ήδη την πρώτη κίνηση. Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της εφημερίδας La Gazzetta dello Sport αναφέρει πως προτάθηκε στον Γερμανό μονοετής επέκταση του συμβολαίου του, με αποδοχές αντίστοιχες του έτερου οδηγού της ομάδας, Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Πως μεταφράζεται αυτό; Στα 12 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το συμβόλαιο που είναι σε ισχύ προβλέπει αποδοχές γύρω στα 30 εκατομμύρια! Φημολογείται λοιπόν πως ο 32χρονος όχι απλά απάντησε αρνητικά αλλά χαρακτήρισε και «ανέκδοτο» την πρόταση αυτή.

Βλέπετε μπορεί να ηττήθηκε πέρυσι στην εσωτερική μονομαχία με τον Μονεγάσκο αλλά δεν παύει να είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος εν ενεργεία οδηγός στο grid. Από την άλλη πλευρά, οι ομάδες είναι δεδομένο πως θα έχουν σημαντικό οικονομικό πλήγμα λόγω του Covid-19, ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί η φετινή σεζόν.

Advertisement

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και νέα προσέγγιση. Πρέπει να σημειωθεί πως στο ραντάρ της Ferrari φέρονται να βρίσκονται οι Carlos Sainz και Daniel Ricciardo, με τον «δικό της» Antonio Giovinazzi να αποτελεί επίσης επιλογή.

Όσο για τον Vettel, το όνομά του έχει συνδεθεί με σενάρια μετακίνησης στη McLaren αλλά και επιστροφής στη Red Bull.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας
Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά
Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;