Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

FORMULA 1

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

FORMULA 1

Δύσκολα θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix Αυστραλίας αφού η McLaren ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Κίνηση που έρχεται αφότου μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και εξέλιξη που αλλάζει άρδην τα δεδομένα σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα της Κυριακής στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας ανέφερε:

«Η McLaren Racing επιβεβαιώνει πως αποσύρεται από το 2020 Formula 1 Australian Grand Prix, καθώς ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό σε εξέταση για τον κορωνοϊό. Το μέλος της ομάδας υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις και τέθηκε σε απομόνωση με το που παρουσίασε συμπτώματα. Τώρα, λαμβάνει τη φροντίδα των τοπικών υγειονομικών αρχών.
Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και στηρίζει ενεργά το μέλος της που θα τεθεί πλέον σε μία περίοδο καραντίνας. Η ομάδα συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές ώστε να βοηθήσει στις έρευνες και αναλύσεις τους.
Ο Zak Brown, CEO της McLaren Racing και ο Andreas Seidl, Διευθυντής της McLaren F1, ενημέρωσαν σήμερα το απόγευμα (σ.σ. ώρα Αυστραλίας) τη Formula 1 και τη FIA για την απόφαση. Αυτή βασίστηκε στο καθήκον που έχει η McLaren F1, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους σε αυτή και τους συνεργάτες της αλλά και απέναντι στις αντίπαλες ομάδες, τους θεατές της Formula 1 και τους μετόχους της».

Αντίθετα με το μέλος της McLaren, τα 4 μέλη της Haas που είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και επίσης εξετάστηκαν, δεν έχουν τελικά προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Advertisement

Μετά τα παραπάνω, η διεξαγωγή του Grand Prix Αυστραλίας κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Όση αξία κι αν έχει, η δική μας άποψη είναι πως είναι επιβεβλημένη η ματαίωση του αγώνα και πως κακώς φτάσαμε έως εδώ αφού το να εθελοτυφλείς απέναντι σε ένα πρόβλημα, δεν αποτελεί λύση.

Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη και τη διαφορά ώρας με την Αυστραλία, αναμένουμε με αγωνία την αντίδραση της F1 και της FIA στο θέμα. Η πρώτη πάντως τοποθέτηση μέσω social media, είναι πως οι δύο πλευρές είναι σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα. Με την ασφάλεια των θεατών, των ομάδων και των μελών τους να αποτελεί προτεραιότητα.