Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Με ένα μονοθέσιο F1 στο χώμα! (+video)

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Με ένα μονοθέσιο F1 στο χώμα! (+video)

FORMULA 1

Ricciardo: Με ένα μονοθέσιο F1 στο χώμα! (+video)

FORMULA 1

Εν όψει του GP Αυστραλίας η Red Bull ετοίμασε ένα πολύ ωραίο προωθητικό video. Πρωταγωνιστούν η RB7, ο Daniel Ricciardo και το… χαμόγελό του!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Daniel πρέπει να κάνει shakedown στην RB7 ώστε να είναι έτοιμη για τον αγώνα. Στην προσπάθεια αυτή τον βοηθάει η υπεύθυνη στρατηγικής της ομάδας, Hannah Schmitz.

Ο Ricciardo περνάει από διάφορα πολύ γνωστά σημεία της χώρας των καγκουρό με το μονοθέσιο του. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η πίστα στο Bathurst όπου διεξάγεται ο ομώνυμος αγώνας των 1.000 μιλίων. Στην διάρκεια της ιδιότυπης αυτής εξόρμησης, ο Daniel δεν διστάζει, μάλιστα, να πατήσει και στο χώμα. Η RB7 φαίνεται να… ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη αυτή πρόκληση.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του video, ο Ricciardo συναντά διάφορα άλλα αγωνιστικά. Κανένα τους, φυσικά, δεν μποροεί να ανταγωνιστεί την άνω των 750 ίππων Red Bull. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, σύμφωνα με το σενάριο ο Ricciardo είχε… καβατζώσει το μονοθέσιο στο σπίτι του στο Oz.

Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, το σενάριο αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο Ricciardo δεν έχει οδηγήσει ποτέ σε αγώνα F1 την RB7. Η συγκεκριμένη Red Bull είχε οδηγηθεί από τους Sebastian Vettel και Mark Webber κατά την σεζόν του 2011.

Advertisement

Η συμμετοχή της RB7 ήταν παραπάνω από επιτυχημένη. Ο Vettel πήρε 11 νίκες -και το πρωτάθλημα- ενώ ο Webber μία. Επιπλέον, οι δύο οδηγοί κατέκτησαν όλες πλην μίας τις pole positions της σεζόν.

Advertisement

Φυσικά, το 2011 ήταν μία χρονιά-σταθμός και για τον Ricciardo. Ο Αυστραλός έκανε το ντεμπούτο του στο βρετανικό GP εκείνης της χρονιάς με την Hispania Racing. Θα μεταπηδούσε στην Toro Rosso -νυν AlphaTauri- για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ το 2014 θα έκανε το μεγάλο βήμα στην ομάδα της Red Bull.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Formula 1 στην Αθήνα;
Red Bull: Πήγαν να μας αρπάξουν τους χορηγούς
Lewis Hamilton: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι