Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Γιατί είναι ανησυχητικό που η Haas κόπηκε στα δύο;

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Γιατί είναι ανησυχητικό που η Haas κόπηκε στα δύο;

FORMULA 1

F1: Γιατί είναι ανησυχητικό που η Haas κόπηκε στα δύο;

FORMULA 1

Ο Mick Schumacher είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του GP στο Μονακό το οποίο προκάλεσε την προσωρινή διακοπή του. Ευτυχώς ο νεαρός Γερμανός δεν είχε κάποιο τραυματισμό, όμως το μονοθέσιό του κόπηκε στα δύο. Μετά το τέλος του αγώνα πολλοί οδηγοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πόσο εύκολα κόπηκε το μονοθέσιο παρά το ότι η πρόσκρουση δεν φάνηκε ιδιαίτερα ισχυρή. Σίγουρα η ταχύτητα με την οποία η Haas χτύπησε στις μπαριέρες ήταν μικρότερη από εκείνην που είχε στην Jeddah, όταν ο Mick είχε και πάλι ένα άσχημο ατύχημα στα δοκιμαστικά.

Ο Fernando Alonso αποδίδει το γεγονός στο ολοένα και αυξανόμενο βάρος των μονοθέσιων τα τελευταία χρόνια: “Χάρηκα που ο Mick ήταν εντάξει, αλλά ήταν ένα πολύ μεγάλο ατύχημα. Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Απλώς τα μονοθέσια έχουν γίνει πολύ βαριά, περισσότερο από 800 κιλά. Έτσι, όταν χτυπούν στον τοίχο δέχονται και πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις“.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο φετινά ατυχήματα του Mick Schumacher θύμισαν σε πολλούς το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Romain Grosjean στο Μπαχρέιν το 2020. Το αυτοκίνητο του Romain -και πάλι μία Haas- είχε κοπεί και εκείνο στη μέση. Ως αποτέλεσμα το ρεζερβουάρ είχε τρυπήσει και το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες. Πολλοί φοβούνται ότι το κίνδυνος επανάληψης ενός παρόμοιου ατυχήματος δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως.

Το άρθρο 5.4.8 των τεχνικών κανονισμών προβλέπει την ύπαρξη έξι σημείων στήριξης της PU στο σασί. Ωστόσο αφήνει ελεύθερες τις ομάδες να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων και έξι σημείων πρόσδεσης του κιβωτίου ταχυτήτων στην μονάδα ισχύος. Ίσως, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα ατυχήματα του Schumacher το σημείο αυτό να χρειάζεται αναθεώρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ricciardo: Κινδυνεύει η θέση του στην McLaren;
F1 GP Μονακό: Η διακριτική γοητεία της κοινής λογικής
ΣΟΚ με Mick Schumacher στο Μονακό – Δείτε το video