Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Toro Rosso-Honda από το 2018

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Toro Rosso-Honda από το 2018

FORMULA 1

Επίσημο: Toro Rosso-Honda από το 2018

FORMULA 1

Ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ σχετικά με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 μπαίνουν στη θέση τους, καθώς έχουμε επισημοποίηση της συνεργασίας της Scuderia Toro Rosso με τη Honda για την παροχή υβριδικών μηχανών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Λίγο μετά τους τίτλους τέλους στη συνεργασία των Ιαπώνων με τη McLaren, ήρθε η παραπάνω ανακοίνωση που χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκόμενους ως «πολυετής» αν και η λογική λέει πως έχει τριετή ορίζοντα, δηλαδή μέχρι το τέλος του κύκλου των σημερινής τεχνολογίας υβριδικών μηχανών.

Σε αντίθεση με όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την παροχή κιβωτίων ταχυτήτων από τη McLaren. Αποτελεί όμως προπομπό συνεργασίας της Honda και με τη Red Bull Racing, όπως όλα δείχνουν, από το 2019!

Advertisement
Advertisement

Για την Toro Rosso, αυτή θα είναι η τρίτη αλλαγή προμηθευτή μέσα σε τρεις σεζόν και καθώς έρχεται αρκετά καθυστερημένα αφού η δουλειά πάνω στα μονοθέσια του 2018 έχει ήδη αρχίσει, φέρνει προκλήσεις. Τις αναλύει ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, James Key.

«Έχουμε αρχίσει ήδη τη διαδικασία αλλαγών στο σχεδιασμό του μονοθεσίου της επόμενης χρονιάς, ώστε να εναρμονιστεί με τη χρήση υβριδικής μηχανής της Honda και όχι της Renault. Έχουμε προκλήσεις μπροστά μας φέτος αλλά στο παρελθόν η Toro Rosso έχει αντιμετωπίσει πολλές και πάντα είχε την ευελιξία να τις αντιμετωπίσει. Παράλληλα, θα δουλεύουμε στενά με τη Honda ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη απόδοση βάσει της τοποθέτησης της υβριδικής μηχανής, ώστε να μπορούμε να πάρουμε τα μέγιστα από το πακέτο μας εξ αρχής. Αναμένουμε με αισιοδοξία μία ισχυρή και σταθερή συνεργασία με τη Honda», είπε ο Βρετανός.

kvyat-singa17-a640tall

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Honda Motor Company, Takahiro Hachigo, είπε:
«Η Toro Rosso είναι μία έμπειρη ομάδα, με νεανική ενέργεια και είναι γνωστή για την ανάδειξε αστεριών του αύριο. Όλοι στη Honda ανυπομονούν για αυτή τη συνεργασία και χαιρόμαστε που θα ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι μας στην F1 μαζί τους. Θα δουλέψουμε σαν μία ομάδα για να εξασφαλίσουμε επιτυχημένο μέλλον. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μας προς τη Liberty Media και τη FIA για τη συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας».

Όσο για το οδηγικό δίδυμο της STR για το 2018, με τον Carlos Sainz Jr να έχει ήδη ανακοινωθεί ως οδηγός της Renault F1, η λογική λέει πως ο Daniil Kvyat θα παραμείνει στο ένα κόκπιτ. Στο άλλο η Honda πολύ θα ήθελε να προβιβάσει τον προστατευόμενό της, Nobuharu Matsushita, που τρέχει στη Formula 2. Ωστόσο θεωρείται δύσκολο να μαζέψει αρκετούς πόντους στην αγωνιστική λισάνς του για να μπορεί να κάνει το βήμα στη Formula 1. Σε αυτή την περίπτωση, πρώτο φαβορί θα είναι ο προερχόμενος από τη Junior Team της Red Bull, Pierre Gasly.

Advertisement