Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Γαλλίας

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Γαλλίας

FORMULA 1

Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Γαλλίας

FORMULA 1

Ενώ η Formula 1 προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει λύσεις στο να στήσει ένα καλεντάρι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, ήρθε η δεύτερη ακύρωση αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Grand Prix του Μονακό, είναι σειρά του Grand Prix Γαλλίας να ματαιωθεί επισήμως λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Έτσι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τις 28 Ιουνίου στο σικουί Πολ Ρικάρ, δεν θα γίνει φέτος.

Πράγμα αναμενόμενο λόγω του πόσο έχει επηρεαστεί η συγκεκριμένη χώρα, με αποτέλεσμα να έχει ανακοινώσει σημαντικούς περιορισμούς τόσο στη διεξαγωγή event μέσα στο καλοκαίρι όσο και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Έτσι ο αριθμός των αγώνων που επηρεάζονται από την παγκόσμια κρίση ανεβαίνει στους δέκα! Αναλυτικά, η ανακοίνωση των διοργανωτών του γαλλικού Grand Prix την οποία υπέγραφε ο επικεφαλής του αγώνα, Eric Boullier, ανέφερε:

Advertisement
Advertisement

«Δεδομένης της εξέλιξης της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και βάσει των αποφάσεων που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση, το γαλλικό Grand Prix λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις, είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο αγώνας μας. Το ‘GIP Grand Prix de France – Le Castellet’ στρέφει την προσοχή πλέον στο καλοκαίρι του 2021, ώστε να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ακόμα πιο καλό event, στην καρδιά του ευρωπαϊκού νότου».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως τουλάχιστον προς το παρόν, οι αγώνες σε Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν και Καναδά. Πλέον η πιθανή πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020 μεταφέρεται για την Αυστρία και τις 5 Ιουλίου ενώ το βρετανικό Grand Prix που ακολουθεί βάσει του αρχικού προγράμματος, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…
Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;
Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

Advertisement