Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχει «Σχέδιο B» o Verstappen

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχει «Σχέδιο B» o Verstappen

FORMULA 1

Έχει «Σχέδιο B» o Verstappen

FORMULA 1

Το επίπεδο δυναμικότητας αλλά και αξιοπιστίας των υβριδικών μηχανών της Honda για το 2019 αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό καθώς όλοι αναρωτιούνται πόσο ανταγωνιστική θα μπορεί να είναι με αυτές η Red Bull Racing. Το ίδιο και ο Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η Red Bull Racing έδωσε τέλος στη συνεργασία της με τη Renault, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Περίοδος που περιλάμβανε τέσσερις τίτλους κατασκευαστών και τέσσερις οδηγών διά χειρός Sebastian Vettel, την περίοδο 2010-2014.

Όμως έκτοτε η σχέση των δύο πλευρών ήταν επεισοδιακή, καθώς η γαλλική εταιρεία αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμη για την υβριδική εποχή της Formula 1, κρατώντας τους «ταύρους» μακριά από τις μάχες για τίτλους.

Advertisement
Advertisement

Έτσι η Red Bull Racing περνάει στο στρατόπεδο της Honda, η οποία το 2018 παρείχε υβριδικές μηχανές στην Scuderia Toro Rosso – σε μία σεζόν… πειραματισμού και προετοιμασίας ενόψει 2019.

Τι λέει λοιπόν ο Verstappen για αυτή τη μετάβαση; Τα λόγια του στην ιταλική Gazzetta dello Sport είναι χαρακτηριστικά: «Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα και είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το ταχύτερο μονοθέσιο που έχει φτιαχτεί ποτέ. Απλά χρειαζόμαστε μία υβριδική μηχανή που να βρίσκεται στο σωστό επίπεδο απόδοσης. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βάλουμε τα θεμέλια για το 2020 όπου ο στόχος, είναι να μαχόμαστε για τον τίτλο».

verstappen-mex18-b640

Advertisement

Κι αν όχι, ο Ολλανδός παρουσιάζεται έτοιμος: «Πάντα υπάρχει ένα Σχέδιο Β΄…».