Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP Κίνας!

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP Κίνας!

FORMULA 1

Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP Κίνας!

FORMULA 1

Ήταν αναμενόμενο και τελικά έγινε πραγματικότητα: ο κορωνοϊός οδήγησε την F1 στη ματαίωση του Grand Prix της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας στη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Απρίλιου, Κυριακή του Πάσχα για τους ορθόδοξους. Ωστόσο, με την κατάσταση στην ασιατική χώρα να αποδεικνύεται εκτός ελέγχου, πάρθηκε η απόφαση να μη γίνει ο αγώνας.

Ίσως προκύψει λύση στην πορεία, ενδεχομένως για μία άλλη ημερομηνία, ωστόσο αυτή τη στιγμή πιθανότερο σενάριο φαντάζει να έχουμε ξανά σεζόν με 21 Grand Prix αφού η Ρωσία δεν δέχθηκε την ανταλλαγή ημερομηνιών με τον αγώνα της Κίνας ενώ οι ομάδες απέρριψαν τις δύο προτάσεις που τους έγιναν για τη διεξαγωγή του αγώνα: η μία αμέσως μετά το Grand Prix Ουγγαρίας και η άλλη ανάμεσα στα Grand Prix Βραζιλίας και Άμπου Ντάμπι.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της F1, ο promoter του αγώνα Juss Sports Group, είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Κίνας (CAMF) και το Υπουργείο Αθλητισμού της χώρας, μετά τις οποίες ζήτησε επίσημα τη ματαίωση του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Υπήρχαν άλλωστε πολλές αντίστοιχες συζητήσεις τόσο με τη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ όσο και με τη παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA).

Στη ανακοίνωσή της, η F1 ανέφερε: «Το Grand Prix της Κίνας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του προγράμματος της F1, πάντα με εντυπωσιακό κοινό. Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε ξανά στην Κίνα το συντομότερο δυνατό και ευχόμαστε σε όλους στη χώρα το καλύτερο δυνατό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Advertisement

Η σεζόν της F1 ξεκινά στις 15 Μαρτίου με το Grand Prix Αυστραλίας που διεξάγεται στο σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη. Ακολουθούν οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ, προτού το αναπάντεχο διάλειμμα τεσσάρων εβδομάδων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!