Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Απογοήτευση στην Ουγγαρία

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάμιλτον: Απογοήτευση στην Ουγγαρία

FORMULA 1

Χάμιλτον: Απογοήτευση στην Ουγγαρία

FORMULA 1

Μπορεί στο Hungaroring ο Χάμιλτον να κατέκτησε την πρώτη του pole έπειτα από 19 μήνες. Ωστόσο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας η απογοήτευσή του ήταν έκδηλη.

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον δεν έκανε καλή εκκίνηση και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είχε πέσει από την πρώτη στην τέταρτη θέση.

Το πρώτο stint του δεν ήταν καλό, με τον Βρετανό να χάνει έδαφος όχι μόνο έναντι του Φερστάπεν αλλά και έναντι των δύο McLaren. Στους τελευταίους γύρους κατάφερε να προσπεράσει τον Πιάστρι. Δεν είχε απάντηση, όμως, στον σαφώς ανώτερο ρυθμό του Πέρεζ. Ο Μεξικανός από την 9η θέση εκκίνησης τερμάτισε τελικά 3ος, μπροστά από την Mercedes του Λιούις. Η απογοήτευση του Βρετανού ήταν έκδηλη στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

«Το αυτοκίνητο δεν έχει γίνει ταχύτερο. Αυτό το τριήμερο ήταν πιο γρήγορο βέβαια, αλλά δεν γνωρίζουμε τον λόγο» δήλωσε ο Χάμιλτον. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμη. Ακούγομαι σαν να έχει κολλήσει η βελόνα. Ωστόσο πρέπει να υπενθυμίζω συνεχώς στα παιδιά την κατεύθυνση προς την οποίαν πρέπει να πάμε. Θα ήθελα να το δω είτε στο φετινό αυτοκίνητο είτε στο αυτοκίνητο της επόμενης χρονιάς» υπογράμμισε.

Ανισορροπία

Σύμφωνα με τον Τοτο Βολφ η ( διετής; ) ανανέωση της συνεργασίας του Χάμιλτον με την Mercedes είναι βέβαιη. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο Βρετανός έχει ακόμη σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο εξέλιξης της W14. Το γερμανικό μονοθέσιο έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις του αναλόγως συνθηκών, φορτίου καυσίμου και γόμας ελαστικών.

Advertisement

Στην Ουγγαρία, για παράδειγμα, η W14 πετούσε με λίγα καύσιμα και την μαλακή γόμα. Ωστόσο στον αγώνα η ιστορία ήταν διαφορετική. «Το πρώτο stint του αγώνα ήταν απαίσιο» σημείωσε ο Χάμιλτον. «Είχα υποστροφή στις εισόδους των στροφών και υπερστροφή στις εξόδους. Δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να κρατήσω τον ρυθμό των πρωτοπόρων» σημείωσε ο Βρετανός.

Advertisement

Ο Χάμιλτον ευελπιστεί σε μία σημαντική άνοδο των επιδόσεων της Mercedes μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Κυρίως στον τομέα της ισορροπίας του μονοθέσιου υπό διαφορετικές συνθήκες. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τότε πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του δεν θα αργήσει. Σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τους Χάμιλτον και Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Απομάκρυνση του Ρόσι από την θέση του CEO
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Λάντο έσπασε το τρόπαιο του νικητή (+video)
F1: Ποιες είναι οι τρεις ομάδες που παραβίασαν το όριο μπάτζετ;