Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Με ποια ομάδα θα τρέχει ο Schumacher το 2022;

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Με ποια ομάδα θα τρέχει ο Schumacher το 2022;

FORMULA 1

F1: Με ποια ομάδα θα τρέχει ο Schumacher το 2022;

FORMULA 1

Η αγωνιστική σεζόν του 2021 επανέφερε στις πίστες της Formula 1 το θρυλικό όνομα Schumacher. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο Mick, ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Michael.

Advertisement
Advertisement

Ο ντόρος για την έλευσή του μεγάλος, το ίδιο όμως και η ευκαιρία που έχει, να μάθει τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας αγωνιζόμενος σε μία ομάδα δίχως ιδιαίτερες προσδοκίες.

Η Haas, όπως και η Williams, είναι κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως βαθμό μετά τα πρώτα οκτώ Grand Prix. Κι αν δεν προκύψει ένας ανατρεπτικός αγώνας με «περίεργη» κατάταξη, στο μηδέν θα μείνει.

Έτσι ο Γερμανός, αντί για έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους αντιπάλους, έχει ως σημείο αναφοράς τον επίσης άγουρο teammate του, τον Nikita Mazepin. Έως τώρα, επικρατεί και μάλιστα με άνεση.

Advertisement
Advertisement

schumacher-mick-monaco-21-a1000x600

Τι θα κάνει όμως ο 22χρονος την επόμενη σεζόν; Είναι μέλος της Ακαδημίας της Ferrari αλλά στην ιταλική ομάδα η αγωνιστική σύνθεση είναι «κλειδωμένη» με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz Jr. Πράγμα που σημαίνει πως είτε θα παραμείνει στην Haas, είτε θα μετακομίσει στην Alfa Romeo που τουλάχιστον φέτος, είναι πιο ανταγωνιστική από την αμερικανική ομάδα.

Μιλώντας στο Sky Germany στο περιθώριο του Grand Prix Στυρίας, ο Schumacher προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά απαντώντας διπλωματικά σε σχετική ερώτηση: «Ζω στο σήμερα, στο τώρα. Δεν έχω σκεφτεί πολύ τι θα κάνω την επόμενη χρονιά. Θα δούμε».

Advertisement

Πάντως όλα δείχνουν πως αν αποφασιστεί από τη Scuderia η αλλαγή περιβάλλοντος, θα υπάρχει θέση. Αυτή τη στιγμή και οι δύο θέσεις της Alfa Romeo Racing για το 2022 είναι κενές, μιας και τα συμβόλαια των Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε.

schumacher-mick-bahraintest21-k1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!
To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)
Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος