Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Verstappen-Hamilton σημειώσατε Χ (videos)

FORMULA 1

Δύο διαφορετικά ονόματα βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων της πρώτης και της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Και ήταν οι συνήθεις ύποπτοι αυτοί που πρώτευσαν, με τον Max Verstappen να είναι ταχύτερος στο FP1 και τον Lewis Hamilton να απαντά στο FP2. Ας δούμε όμως τις σημαντικότερες στιγμές από τις δύο περιόδους, σε μία ημέρα όπου στο Red Bull Ring ο ουρανός ήταν βαρύς αλλά πέρα από μερικές ψιχάλες, δεν επηρέασε τη δράση της ημέρας.

Στην πρωινή περίοδο ο Verstappen έδειχνε από νωρίς το δρόμο, αρχικά χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (οι Ιταλοί έφεραν πιο μαλακές γόμες για αυτό το τριήμερο, τις C3, C4 και C5) κι έπειτα με την πειραματική γόμα που χρησιμοποιήθηκε στην ωριαία διαδικασία. Πρόκειται για γόμα που αναμένεται να αξιοποιηθεί από το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Όμως ο Ολλανδός κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.05.143. Επίδοση που ήρθε λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας, χρησιμοποιώντας ξανά τη μαλακή γόμα.

Πίσω του είχε τους δύο οδηγούς της Ferrari, παρότι αμφότεροι είχαν κι αυτή την εβδομάδα τις στιγμές τους στη στροφή 1 – μάλιστα ο Leclerc εις διπλούν, έχοντας μετά καικ μία έξοδο στη στροφή 3.

Advertisement

Τέταρτος ήταν ο Valtteri Bottas για τη Mercedes, με τον teammate του, Hamilton, μόλις έβδομο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε πολλές φορές κίνηση, μάλιστα η συνάντηση με τη Haas του Nikita Mazepin στη στροφή 3, λίγο έλλειψε να οδηγήσει και σε σύγκρουση.

Advertisement

Ανάμεσα στα ασημί βέλη πλασαρίστηκαν ο Yuki Tsunoda, παρότι είχε μία βόλτα στην αμμοπαγίδα όπου ταλαιπώρησε το μονοθέσιο της Scuderia AlphaTauri και ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo.

Υπήρξαν κι άλλα απρόοπτα, με πιο εντυπωσιακό την έξοδο του Lance Stroll στη στροφή 6, αν και ο Καναδός κατάφερε να κρατήσει την Aston Martin μακριά από τον τοίχο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Το απόγευμα το σκηνικό στην κορυφή άλλαξε, με τις Mercedes να κάνουν το 1-2 και τον Verstappen να ακολουθεί από κοντά για τη Red Bull Racing.

Bottas και μετά Verstappen ήταν μπροστά στα αρχικά στάδια, με τη μέση γόμα. Όταν έβαλαν και οι Mercedes-Red Bull τη μαλακή, ήταν πρώτα ο Bottas αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης – ακριβώς στα μισά της διαδικασίας.

Ο Hamilton απάντησε με επίδοση στο 1.04.523, η αμέσως επόμενη προσπάθεια του Verstappen είχε ένα βίαιο πέρασμα από τα κερμπ στη στροφή 9 κι έπειτα άρχισαν οι ψιχάλες που ανέβασαν τους χρόνους.

Με τις ομάδες να δοκιμάζουν προσομοιώσεις αγώνα αφού παρόμοιο καιρό μάλλον θα δούμε και την Κυριακή, αλλαγές στην κορυφή των χρόνων δεν είδαμε. Είδαμε όμως πολλά απρόοπτα.

Ο Hamilton είχε έξοδο στη στροφή 4 ενώ ο Leclerc… τρόμαξε στη στροφή 9 αλλά κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο της Ferrari SF21.

Πίσω από τους τρεις της κορυφής, πλασαρίστηκαν οι δύο Aston Martin, που στο FP1 ήταν στο άλλο άκρο της κατάταξης.

Αξιοσημείωτη ήταν και η έξοδος του Lando Norris ή καλύτερα το team radio που ακολούθησε. Ο μηχανικός του τον ρώτησε αν έχει ζημιά και η απάντηση του οδηγού της McLaren, με το γνωστό του χιούμορ, ήταν πως έχει… ταλέντο!

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Διαβάστε επίσης:
F1: Με ποια ομάδα θα τρέχει ο Schumacher το 2022;
Η Τουρκία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1!
To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)