Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η ομάδα F1 της Mercedes αποσύρει την έφεση

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ομάδα F1 της Mercedes αποσύρει την έφεση

FORMULA 1

Η ομάδα F1 της Mercedes αποσύρει την έφεση

FORMULA 1

Η ομάδα της Mercedes απέσυρε την έφεσή της για το αποτέλεσμα του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ενόψει του επίσημου γκαλά για την απονομή των επάθλων της FIA στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό είναι πως στην επίσημη πρόβα για την τελετή, η Mercedes, δεν παρουσίασε το μονοθέσιο F1W12E Performance με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όπως και αυτό της Formula E.

Σε μια σύντομη δήλωση, που εκδόθηκε την Πέμπτη 16/12/2021, η Mercedes ανακοίνωσε ότι χαιρετίζει την κίνηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) να συνεχίσει την έρευνα για τα γεγονότα (τις κινήσεις και τις αποφάσεις των διοργανωτών) από το Grand Prix στο Abu Dhabi Επομένως δεν ένιωθε πλέον ότι χρειάζεται να συνεχίσει τη δράση της.

Η Mercedes είχε αντιρρήσεις για τις αποφάσεις του διευθυντής αγώνων της F1, Michael Masi, που θεωρητικά έκριναν- διαμόρφωσαν την έκβαση του αγώνα. Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι, αν ο Masi ακολουθούσε τους κανόνες, τότε ο αγώνας θα είχε τελειώσει με τα μονοθέσια να κινούνται πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο Lewis Hamilton θα ήταν πρωταθλητής.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes διαμαρτυρήθηκε για το αποτέλεσμα, αλλά η υπόθεσή της απορρίφθηκε από τους αγωνοδίκες της FIA που αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών. Ισχυρίστηκαν ότι οι συνθήκες και κάποιες διαφορετικές ερμηνείες τους έδιναν στον Masi πλήρη εξουσία να κάνει ό,τι του αρέσει με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μετά την υποβολή ειδοποίησης για την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση, η Mercedes είχε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 16/12 το απόγευμα για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει ή όχι τις ενέργειές της.

Advertisement

Όμως, με τη FIA να έχει ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης  14/12 ότι ξεκίνησε έρευνα για τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην πίστα Yas Marina, η Mercedes θέλει να επικεντρωθεί στη βελτίωση των κανόνων αντί να παλεύει για να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Σε μια δήλωση που παρουσιάστηκε ως επιστολή προς τους οπαδούς, η Mercedes κατέστησε σαφές ότι ήταν δύσκολο να κατανοηθούν οι συνθήκες του τι συνέβη στους τελευταίους γύρους του αγώνα την Κυριακή.

Advertisement

«Φύγαμε από το Άμπου Ντάμπι με δυσπιστία σε αυτό που μόλις είχαμε δει. Φυσικά, είναι μέρος του παιχνιδιού να χάνεις έναν αγώνα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό όταν χάνεις την πίστη σου στους αγώνες». Αναφέρει στη δήλωσή της  η ομάδα της Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!
Η FIA αποφάσισε να… μην αποφασίσει καν για την κόντρα Verstappen-Hamilton