Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!

FORMULA 1

Ισοβαθμία πρώτη φορά από το 1974!

FORMULA 1

Μετά τον «πόλεμο» στη Σαουδική Αραβία, Max Verstappen και Lewis Hamilton πάνε στο «τελικό» του Άμπου Ντάμπι ισόβαθμοι!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί που διεκδικούν το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, έχουν συγκεντρώσει από 369.5. Μία ισοβαθμία απίστευτη αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε ήδη διανύσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 21 αγώνων.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το μακρινό 1974 που δύο μονομάχοι του τίτλου πάνω στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, όντας ισόβαθμοι. Τότε, ο Emmerson Fittipaldi της McLaren-Ford, είχε τελικά επικρατήσει του Clay Regazzoni της Ferrari και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του.

Από εκεί και πέρα, η μάχη της τρίτης θέσης στους οδηγούς παραμένει μαθηματικά ανοιχτή, όμως μετά το βάθρο του Valtteri Bottas και την εγκατάλειψη του Sergio Perez στη Jeddah, η πλάστιγγα γέρνει σχεδόν ολοκληρωτικά υπέρ του Φινλανδού.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, μεγάλη μάχη έχουμε για την πέμπτη θέση, ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Scuderia και τον Lando Norris της McLaren. Αναλυτικά:

Σε ό,τι αφορά στους κατασκευαστές, με το 1-3 στη Σαουδική Αραβία η Mercedes έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο της. Είναι πλέον 28 βαθμούς μπροστά από τη Red Bull Racing, με συνολικά 53 διαθέσιμους.

Advertisement

Αντίστοιχα, η Ferrari δείχνει να έχει «κλειδώσει» την τρίτη θέση έναντι της McLaren, το ίδιο και η Alpine έναντι της Scuderia AlphaTauri.

Η Aston Martin δεν απειλεί και δεν απειλείται ενώ η φόρμα των τελευταίων αγώνων, δίνει στην Alfa Romeo κάποιες περιορισμένες ελπίδες να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πιάσει στη βαθμολογία τη Williams.

Advertisement

Αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Νίκη Hamilton στο αγωνιστικό ρινγκ της Jeddah (upd)
Αποστολή Σαουδική Αραβία: Να τι οδηγούν οι πιλότοι της F1!
F1 Vlog για το νυχτερινό GP στο Κατάρ (video)

Advertisement