Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD MUSTANG MACH-E 2022

Οι επιλογές παραμετροποίησης της Ford Mustang Mach-E

Ελλάδα 4:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι επιλογές παραμετροποίησης της Ford Mustang Mach-E

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Οι επιλογές παραμετροποίησης της Ford Mustang Mach-E

FORD MUSTANG MACH-E 2022

Εμπνευσμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σου παρέχει απλόχερα την δυνατότητα να καθορίσεις εσύ κάθε φορά πως ακριβώς επιθυμείς να το απολαύσεις. Το όνομά του; Ford Mustang Mach-E…

Advertisement
Advertisement

Με την λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος (pre-conditioning) μέσα από την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί της ηλεκτρικής Mustang μπορούν να ορίζουν την ώρα της επόμενης αναχώρησής τους, και να επιλέγουν από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό…

Με τον τρόπο αυτό, η νέα Mustang Mach-E ρυθμίζει τη θερμοκρασία όσο το όχημα φορτίζεται, με σκοπό να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν κινείται ή βρίσκεται εκτός φόρτισης.

Η Mustang Mach-E διαθέτει προφίλ οδήγησης για να προσφέρει στο οδηγό της ξεχωριστή εμπειρία. Τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης, Whisper, Active και Untamed, παραμετροποιούν τον εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, τα γραφικά της οθόνης, την συνολική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς επίσης τον «ήχο κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή Whisper αυξάνει την υποβοήθηση στο τιμόνι και καθιστά πιο ήπια την απόκριση του γκαζιού, ενώ παράλληλα ο «ήχος κινητήρα» που φτάνει στην καμπίνα μειώνεται προσφέροντας πιο ήρεμη εμπειρία ταξιδιού.

Ένα απαλό μπλε φως λούζει την καμπίνα, ενώ στο ταμπλό, η δυναμική ένδειξη EcoMode ενημερώνει τον οδηγό για τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης. Τέλος, η λειτουργία των φρένων βελτιστοποιείται για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένες και ολισθηρές επιφάνειες.

Advertisement

Με το προφίλ οδήγησης Active, η Mustang Mach-E συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος με τις επιδόσεις μιας Mustang καθιστώντας την ένα ιδανικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Η επιλογή αυτή παρέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό απόκρισης κατά την επιτάχυνση, αλλά και κατά το φρενάρισμα.

Advertisement

Αν η επιθυμία είναι η εκτόξευση της αδρεναλίνης πίσω από το τιμόνι της Mustang Mach-E, τότε η πλέον κατάλληλη επιλογή είναι το προφίλ οδήγησης Untamed. Με αυτό, ο οδηγός «απελευθερώνει» όλες τις δυνατότητες της Mustang Mach-E ενισχύοντας την αίσθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού.

Ο «ήχος κινητήρα» που φτάνει στο εσωτερικό είναι ενισχυμένος, στην καμπίνα επικρατεί ο σπορ πορτοκαλί φωτισμός ενώ τα γραφικά στον ψηφιακό πίνακα οργάνων γίνονται πιο δυναμικά.

Το νέο σύστημα τετρακίνησης της Mustang Mach-E κατανέμει ανεξάρτητα τη ροπή στους εμπρός και πίσω τροχούς προσφέροντας με τον τρόπο αυτό βελτιωμένη επιτάχυνση αλλά και οδική συμπεριφορά. Αυτό, επιτυγχάνεται με την χρήση δύο διαφορετικών/ανεξάρτητων ηλεκτροκινητήρων, έναν στον μπροστινό και έναν στο πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Καθώς δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, οι ηλεκτροκινητήρες αυτοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν σε κάθε άξονα έως και το 100% της διαθέσιμης ροπής προσφέροντας εντυπωσιακή επιτάχυνση, εξαιρετική πρόσφυση και οικονομία.

Στο δρόμο, η γοητεία της σε συνεπαίρνει. Με ένα νέο ελκυστικό τρόπο ο οποίος επιστρατεύει τις καταιγιστικές επιταχύνσεις με το αποτελεσματικό κράτημα σε κάθε είδους καμπή.

Άνετη, επιβλητική και κυρίως χαρισματικά οδηγοκεντρική, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως το μπαρουτοκαπνισμένο “blue oval” έχει τελικά τον τρόπο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκθαμβωτική η νέα Ford Mustang Mach-E GT(Video)
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E GT
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E GT