Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτροκίνητη και απόλυτα σπορ

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτροκίνητη και απόλυτα σπορ

FORD-2021

Ford Mustang Mach-E: Ηλεκτροκίνητη και απόλυτα σπορ

FORD-2021

Με επιδόσεις που καθηλώνουν, με μηδενικούς ρύπους και ασύγκριτη αυτονομία και αδιαπραγμάτευτο το οδηγοκεντρικό DNA της μάρκας, η ηλεκτρική Ford Mustang Mach E έρχεται να ορίσει την σπορ οδήγηση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν δημιουργήσει τον δικό τους θρύλο και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford Mustang μπαίνει σε μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα φάση της ιστορίας της. Ως ηλεκτρική πλέον, η Mustang Mach-E κρατά όλη την ένδοξη πορεία 5 και πλέον δεκαετιών και την φέρνει σε μία νέα εποχή, κρατώντας την αίγλη του μύθου και ενισχύοντάς την με ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία.

Η νέα Mustang Mach-E, είναι ένα ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό και προηγμένο σε κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του SUV, συνώνυμο με τις έννοιες της απόλυτης ελευθερίας και της προόδου που έρχεται να ανατρέψει ό,τι ξέρατε μέχρι σήμερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και να διαψεύσει με τον πιο εμφατικό τρόπο όσους υποστηρίζουν λανθασμένα ότι η ηλεκτροκίνηση και η χαρά της οδήγησης δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά ακολουθεί λίγο διαφορετικό δρόμο, επιλέγοντας την λογική του crossover, διαθέτοντας όμως πολλά από τα κλασικά στοιχεία μιας Mustang όπως το δυναμικό μακρύ καπό, τα πολύ έντονα “νεύρα” στις πλαϊνες επιφάνειες, τους έντονους προβολείς και πάνω από όλα τα κλασικά τριπλά ανεξάρτητα πίσω φωτιστικά σώματα που ήταν πάντα το χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας Mustang.

Nέας αντίληψης είναι και το σαλόνι, καθώς η φρέσκια προσέγγιση στο αμάξωμα δίνει το έναυσμα για κάτι πιο διαφορετικό, με έμφαση στην άνεση και την πρακτικότητα. Οι σχεδιαστές επέλεξαν ένα πιο φουτουριστικό και high-tech εσωτερικό με μίνιμαλ γραμμές και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που θυμίζουν την ιστορία του μοντέλου.

Advertisement

Στο επίκεντρο όλων είναι η τεράστια κάθετα τοποθετημένη οθόνη των 15,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων μαζί με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,2 ιντσών. Η ποιότητα κατασκευής και ο διάκοσμος είναι αντίστοιχες ενός premium ευρωπαϊκού μοντέλου, ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και την υποβοήθηση διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα σε τεχνολογίες, ενώ ιδιαίτερης μνείας αξίζει το απίστευτο ηχοσύστημα της Β&Ο απόδοσης 560 Watt και με ένα νέας σχεδίασης μεγάλο ηχείο που καλύπτει το επάνω μέρος του ταμπλό.

Advertisement

Η νέα Mustang Mach-E με την μπαταρία Extended Range και κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζει με μία φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 610 km (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), βάζοντας οριστικά τέλος στο «άγχος της αυτονομίας».

Είναι εξοπλισμένη με ένα κορυφαίο σύστημα φόρτισης που επιτρέπει τη σύνδεσή της σε απλή οικιακή πρίζα, βιομηχανική πρίζα, ειδικό φορτιστή τοίχου wallbox, αλλά και δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος (AC ή DC) με ισχύ έως 150kW.

Advertisement

O μέγιστος ρυθμός φόρτισης πραγματοποιείται σε φορτιστή ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση, 10 μόλις λεπτά φόρτισης αρκούν ώστε η Mustang Mach-E να προσθέσει επιπλέον 119 km αυτονομίας, ενώ για την φόρτιση της μπαταρίας από 10% σε 80% απαιτείται μόλις μία ώρα φόρτισης (για την έκδοση Standard Range).

Οι εκδόσεις της νέας Mustang Mach-E που διατίθενται στην Ελλάδα περιλαμβάνουν πισωκίνητες (RWD) και τετρακίνητες (AWD) εκδόσεις με μπαταρία ιόντων λιθίου Standard Range (SR) χωρητικότητας 75kWh, ή Extended Range (ER) 98kWh. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και καλύπτονται από την 8ετή εγγύηση FordProtect για να απολαμβάνετε πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουμε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές για τη νέα Mustang Mach-E στην Ελλάδα:

Έκδοση Αυτονομία (Μικτός κύκλος)
Ανώτατη Λιανική Τιμή με ΦΠ
A

RWD, 75kWh, 269PS, 430Νm 470 km 57.587€ (51.587€ με επιδότηση)
RWD, 98kWh, 294PS, 430Nm 610 km 62.959 €
AWD, 75kWh, 269PS, 580Nm 410 km 63.474 €
AWD, 98kWh, 351PS, 580Nm 540 km 68.712 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford Mustang Mach-Ε έγινε περιπολικό
Δοκιμή: Ford Mustang Mach-E AWD Extended Range 351 PS
Video: Νέα Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS