Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Με την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Με την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία

FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Με την πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία

FORD-2021

Με το plug-in υβριδικό Kuga η Ford προσφέρει ένα ευρύχωρο και πρακτικό οικογενειακό SUV, γεμάτο σύγχρονες τεχνολογίες και ένα πολύ εξελιγμένο υβριδικό σύστημα το οποίο κάνει σημαντική οικονομία στην τσέπη του ιδιοκτήτη και περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την Ford και το plug-in υβριδικό Kuga είναι ένας από τους καλύτερους οιωνούς για τα επόμενα βήματα της εταιρίας μέχρι τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Το Κuga PHEV είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική και πολυτάλαντη πρόταση για ένα οικογενειακό SUV, κάτι που αντανακλάται και στην αποδοχή που τυγχάνει η συγκεκριμένη έκδοση από το αγοραστικό κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Kuga PHEV ήταν το πρώτο σε πωλήσεις plug-in υβριδικό μοντέλο σε όλη την Ευρώπη, σε μία κατηγορία που είχε την μεγαλύτερη άνοδο σε ετήσια βάση σε όλες τις μεγάλες αγορές. Τα ιδιαίτερα χαρίσματα του μοντέλου όπως η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, η απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και στοιχεία από την γενικότερη σχεδίασή του όπως το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ και οι μεγάλοι χώροι, το έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, φέρνοντάς πολύ πιο μπροστά σε πωλήσεις από τον άμεσο ανταγωνιστή του.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι της επιτυχίας του Kuga PHEV είναι πολλοί. Συνδυάζει ιδανικά τα στοιχεία τόσο των κλασικών λύσεων όσο και τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας ένα σύνολο ευχάριστο και άνετο στην οδήγηση, απόλυτα οικονομικό και χωρίς το άγχος της φόρτισης που συνοδεύει ένα καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός και των δύο φθάνει στους 225 ίππους με την μπαταρία του συστήματος να είναι στις 14,4 kWh.

Advertisement

Χάρη σ’ αυτό το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα μπορεί να κάνει έως και 56 χιλιόμετρα (WLTP) μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ η μέση κατανάλωση φθάνει στα μόλις 1,4 λ/100 χλμ. (WLTP) και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 32 γρ/χλμ.Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και σε οικιακό ρεύμα χρειάζεται λιγότερο από 6 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Το υβριδικό σύστημα του Kuga PHEV διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση ενώ υπάρχουν και διάφορα προγράμματα λειτουργίας για την καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας ανάλογα με την διαδρομή ή τις επιθυμίες του οδηγού. Τα προγράμματα αυτά είναι τα EV Auto, EVNow (όπου γίνεται χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας), ΕV Later (για χρήση του βενζινοκινητήρα και διατήρηση της ενέργειας της μπαταρίας για μεταγενέστερη φάση της διαδρομής) και EV Charge (όπου ο βενζινοκινητήρας φορτίζει την μπαταρία).

Advertisement

Το κλασικό υβριδικό σύστημα στο πρόγραμμα EV Auto είναι αυτό που ενεργοποιείται όταν αποφορτιστεί η μπαταρία και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στο έργο του έτσι ώστε να παραμείνει χαμηλά η κατανάλωση αλλά και να γίνει πιο άνετη η οδήγηση του αυτοκινήτου.

Το νέο Ford Kuga διακρίνεται στους τομείς της άνεσης και των διαθέσιμων χώρων, με τον καλύτερο στην κατηγορία αέρα για τα πόδια των πίσω επιβατών και την κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 706 λιτρα, να επιτυγχάνονται με την ενσωμάτωση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, η οποία μετακινείται εμπρός πίσω σε διαδρομή 150 χιλιοστών.

Advertisement

Παράλληλα, μία έξυπνη εταζέρα μεγιστοποιεί την πρακτικότητα, αφού μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στον όγκο των αποσκευών. Το ελαστικό υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη, το εύκαμπτο πλαίσιό της και ο ιδιαίτερος τρόπος στερέωσής της στην πίσω πόρτα της επιτρέπουν να παραμένει μόνιμα στη θέση της χωρίς να εμποδίζει το κλείσιμο της πίσω πόρτας ανεξάρτητα από τον όγκο των αποσκευών.

Το νέο Ford Kuga διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας που σε συνδυασμό με την ισχυρή δομή αμαξώματος προσφέρουν στον οδηγό του ασφάλεια 5 αστέρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που το νέο Kuga διαθέτει κάτω από την «ομπρέλα» με την ονομασία FordCo-Pilot360, βελτιώνουν την προστασία, την οδήγηση και το παρκάρισμα, και είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη. Τέτοιες τεχνολογίες είναι το Adaptive Cruise Control (ACC) με σύστημα Stop&Go, το Speed Sign Recognition, το Lane-Centring, το Road Edge Detection, αλλά και το Pre-Collision Assist με Pedestrian και CyclistDetection.

Το νέο Ford Kuga διαθέτει ένα ενσωματωμένο modem που του επιτρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Kuga μπορεί μέσα από την εφαρμογή FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα τόσο της συμβατικής όσο και της νέας ηλεκτρικής τεχνολογίας, το Ford Kuga PHEV δικαίως βρίσκεται στην θέση του πρωταγωνιστή των πωλήσεων πανευρωπαϊκά τα Plug-in υβριδικά μοντέλα. Πέρα από την μοναδική αισθητική του και τις δεκάδες πρακτικές λύσεις, είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του, την αθόρυβη και premium οδηγική του παρουσία αλλά και το ιδιαίτερα πλούσιο στάνταρ πακέτο εξοπλισμού.

Παράλληλα έχει απαλλαγή από εταιρικό φόρο, κυκλοφορεί ελεύθερα στον δακτύλιο, δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας ενώ χάρη στο πρόγραμμα “Ford Value” ο καταναλωτής μπορεί να επωφεληθεί αν κάνει τώρα το κλείσιμο της παραγγελίας με προστασία της τιμής και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Μία σίγουρη και άκρως ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν από σήμερα την απολαυστική οδήγηση και την μοναδική οικονομία που έρχεται να φέρει η ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga PHEV: Τα καλύτερα και των δύο κόσμων
Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)
Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση