Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)

ΝΕΑ

Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)

ΝΕΑ

Το μεσαίο SUV της Ford μπαίνει στην πρίζα και συνδυάζει ισχυρές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη στη χώρα μας είναι η plug-in υβριδική έκδοση του Ford Kuga, η οποία «παντρεύει» επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το κινητήριο σύνολο του Ford Kuga PHEV απαρτίζεται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 lt., έναν ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. H συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 225 ίππους, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αποτυπώνεται σε 56 χλμ. (WLTP).

Μεγάλο προσόν του μοντέλου συνιστά και η μεικτή κατανάλωση καυσίμου, η οποία χάρη στην παρεχόμενη ηλεκτρική ενέργεια αποτυπώνεται σε 1,4 λτ./100 χλμ. (WLTP). Όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων, αυτές αντιστοιχούν σε 32 γρμ./χλμ. απαλλάσσοντας τον κάτοχο του Kuga από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σε παροχή 230-volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες, ενώ ανακτάται ενέργεια και κατά την επιβράδυνση του οχήματος.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το πώς θα χρησιμοποιήσει την τη διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ο κάτοχος έχει τη δυνατότητα να είναι συνεχώς ενημερωμένος για την κατάσταση του οχήματός του, μέσω της εφαρμογής Ford Pass. Η τελευταία του επιτρέπει να ενημερώνεται από απόσταση –μεταξύ άλλων- για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού, αλλά και για την τοποθεσία των Δικτύων Φόρτισης σε 21 χώρες.

Advertisement

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης όπου συναντάμε Stop&Go, Speed Sign Recognition, Lane-Centring, Bliss Assist και Local Hazard Information.

Σημειώνεται πως η αγορά του Ford Kuga PHEV μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της Online υπηρεσίας Ford Marketplace, μόνο με μερικά κλικ.

Advertisement

Παράλληλα, τα προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance  προσφέρουν χαμηλό και σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99% και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες.

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα συνοδεύεται από την στάνταρ 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.

Το Ford Kuga plug-in hybrid, τέλος, προσφέρεται στη χώρα μας στην έκδοση ST-Line X με τιμή 45.271 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Ford Mustang Mach-e: Αποζημιώσεις και δωρεάν ρεύμα λόγω καθυστερήσεων
Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση
Η Ford Mustang Mach-E σε νέες περιπέτειες (video)