Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση

ΝΕΑ

Νέο Ford Kuga: Αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και άνεση

ΝΕΑ

Το μικρομεσαίο SUV της μπλε οβάλ εταιρείας ενσωματώνει ως στάνταρ τη λειτουργία FordPassConnect που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει τις σημαντικότερες λειτουργίας από απόσταση.

Advertisement
Advertisement

Για τη συνεχή ενημέρωση αλλά και τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών του οχήματος από απόσταση φροντίζει η Ford, προσφέροντας στους κατόχους του Kuga προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά, το μικρομεσαίο SUV της μπλε οβάλ εταιρείας ενσωματώνει μόντεμ FordPassConnect που επιτρέπει στους κατόχους να ελέγχουν εξ’ αποστάσεως μια σειρά λειτουργιών του οχήματος με σήμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, προσφέρεται συνεχής ενημέρωσης για την κυκλοφορία μέσω της λειτουργίας Live Traffic.

Advertisement
Advertisement

Οι βασικότερες λειτουργίες του FordPassConnect είναι οι εξής:

– Κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών, για απομακρυσμένη πρόσβαση στο αυτοκίνητο

– Απομακρυσμένη εκκίνηση, για μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων που επιτρέπει το ξεπάγωμα του παρμπρίζ ή τον έλεγχο της θερμοκρασίας στο εσωτερικό.

Advertisement

– Εντοπιστής οχήματος, που βοηθά του ιδιοκτήτες να βρίσκουν το αυτοκίνητό τους σε πολυσύχναστους δρόμους.

– Κατάσταση Οχήματος, για έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.

Advertisement

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση ατυχήματος το FordPassConnect μπορεί και πραγματώνει κλήση eCall στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας έγκαιρη ενημέρωση για την τοποθεσία του οχήματος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στις νέες λειτουργίες που αφορούν την εμπειρία χρήσης της Plug-in Υβριδικής έκδοσης του Kuga. Οι σημαντικότερες είναι:

Advertisement

– Επίπεδο φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας

– Εντοπισμός σταθμού φόρτισης και στη συνέχεια παροχή καθοδήγησης σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης.

– Λειτουργίες σχεδιασμένες να βοηθούν τους οδηγούς να αξιοποιούν στο μέγιστη βαθμό τη διαδικασία φόρτισης, ρυθμίζοντας εκ των προτέρων τις ώρες για την πραγματοποίησή της, επωφελούμενοι από τα εκάστοτε τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, παρέχεται δυνατότητα στον πελάτη να ρυθμίσει εκείνος μέχρι ποιο βαθμό επιθυμεί να φορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου.

– Ιστορικό ταξιδιών και φόρτισης, που προσφέρει στους κατόχους μία συνολική εικόνα από τη φόρτιση της μπαταρίας του οχήματος και τη χρήση καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που έχει χρησιμοποιηθεί, της απόστασης που έχουν διανύσει αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρική ενέργειας, καθώς και τη συνολική δραστηριότητα του συστήματος αναγεννητικής πέδησης.

Σημειωτέον πως ενσωματώνεται επιφάνεια ασύρματης φόρτισης για smartphones, ενώ το σύστημα infotainment SYNC 3 επιτρέπει στον οδηγό τον έλεγχο του ήχου, της πλοήγησης και των συνδεδεμένων smartphones μέσω φωνητικών εντολών.

Διαβάστε επίσης:
Το επόμενο Ford Ranger θα έχει plug-in υβριδική έκδοση
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp
Ford Mustang Mach-e: Αποζημιώσεις και δωρεάν ρεύμα λόγω καθυστερήσεων