Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Εξηλεκτρισμένο και με κορυφαίες ανέσεις

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Εξηλεκτρισμένο και με κορυφαίες ανέσεις

FORD-2021

Ford Kuga PHEV: Εξηλεκτρισμένο και με κορυφαίες ανέσεις

FORD-2021

Το Ford Kuga είναι ένα κομψό μεγάλο SUV το οποίο διαθέτει κορυφαία πρακτικότητα και ευρυχωρία, πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και μία Plug-in υβριδική έκδοση με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για όσους θέλουν την μέγιστη δυνατή οικονομία με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Ford έχει ήδη εκφράσει την δέσμευσή της να προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο που θα παρουσιάζει τα επόμενα χρόνια, με στόχο την μεταστροφή της στην καθαρή ηλεκτροκίνηση προς τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Σ’ αυτήν την πορεία βασικός και αναπόσπαστος κρίκος είναι τα Plug-in υβριδικά μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία, με χαμηλή κατανάλωση, περιορισμένους ρύπους και απόλυτη λειτουργικότητα χωρίς το άγχος της φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Στην μεγάλη γκάμα μοντέλων της Ford το νέο Kuga προσφέρει τα περισσότερα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της εταιρίας, βελτιώνοντας την οικονομία σχεδόν μέχρι και 30%. Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει κίνηση αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι οι οδηγοί

Το κομψό και ξεχωριστό νέο Ford Kuga είναι το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Ford και χαρακτηρίζεται από “καθαρές” γραμμές με premium αναλογίες σε επίπεδο σχεδιασμού, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη ευρυχωρία και άνεση.

Advertisement

Το νέο Kuga βασίζεται στη νέα, ευέλικτη και παγκόσμια προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Ford, η οποία υποστηρίζει τη βελτιωμένη αεροδυναμική του αμαξώματος για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα αυτή συμβάλει στη μείωση του βάρους του νέου Kuga έναντι των προηγούμενων μοντέλων έως και 80 kg – συγκρίνοντας εκδόσεις με αντίστοιχους κινητήρες.

Το νέο Kuga προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά άνεσης και υποστήριξης της οδήγησης, όπως το μόντεμ FordPass Connect, το οποίο βοηθά στην καλύτερη διαχείριση του Kuga Plug-In Hybrid με τις νέες λειτουργίες εξηλεκτρισμένων οχημάτων για την εφαρμογή FordPass.

Advertisement

Περαιτέρω προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης για κινητό τηλέφωνο και σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford, το οποίο υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών. To premium ηχοσύστημα της B&O υπόσχεται μία εμπειρία ήχου υψηλής ποιότητας, ενώ για πρώτη φορά υιοθετείται ένας φιλικός στο χρήστη, ευανάγνωστος πίνακας οργάνων LCD 12,3 ιντσών με τεχνολογία “true colour” για πιστή αποτύπωση των χρωμάτων.

Νέες τεχνολογίες Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο προληπτικός φωτισμός στροφών καθώς και εκείνος που βασίζεται στην οδική σήμανση διευκολύνουν την οδήγηση στο σκοτάδι. Η τεχνολογία Head-up display βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο, ενώ το Active Park Assist 2 επιτρέπει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης με το πάτημα ενός μόνο διακόπτη.

Advertisement

Ο καλύτερος στην κατηγορία χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και η κορυφαία στο είδος χωρητικότητα του χώρου αποσκευών επιτυγχάνονται με την υιοθέτηση μιας συρόμενης δεύτερης σειράς καθισμάτων, που μετακινείται εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, σε μία διαδρομή μήκους 150 mm.

Η πολυπληθής οικογένεια του νέου Kuga περιλαμβάνει τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις Plug-In Hybrid , όπου χρησιμοποιείται ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με μέγιστη απόδοση 225 ίππους.

O οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου.

Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που παρέχει το ηλεκτρικό σύστημα του Kuga PHEV είναι στα 56 χιλιόμετρα, με την μέση κατανάλωση καυσίμου να βρίσκεται στα 1,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές ρύπων να φθάνουν στα μόλις 32 γρ/χλμ.

Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι και η απαλλαγή εταιρικού φόρου χάρη στις ευνοϊκές προβλέψεις του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” ενώ απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας και έχει ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga Plug-in Hybrid: Η απόλυτη πρόταση για leasing με 269 ευρώ το μήνα
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV