Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

Fleet Cars

Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία

Fleet Cars

Οι ανωτέρω αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών.

Advertisement
Advertisement

Σε πάνω από 21 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση που θα λάβουν τα τουριστικά λεωφορεία για την πανδημία του κορωνοϊού και συγκεκριμένα, για την υποχρέωση πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά λεωφορείο.

Η αποζημίωση των τουριστικών λεωφορείων, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα των θέσεων ανά λεωφορείο (έως 30 θέσεις και από 30 θέσεις και άνω). Η αποζημίωση καταβάλλεται για όλους τους δικαιούχους κατόπιν της έγκρισης σχετικής εγκριτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Advertisement
Advertisement

Διαδικασία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικά:

Για την καταβολή της αποζημίωσης οι δικαιούχοι καταθέτουν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) τα κάτωθι δικαιολογητικά εντός προθεσμίας 30 ημερών ήτοι έως τις 29 Ιανουαρίου 2021:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση του Παραρτήματος (βλ. συνημμένο)

Advertisement

β. Αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας οχήματος.

γ. Προσύμφωνο κυριότητας (όπου υφίσταται).

Advertisement

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής αυτών, η αίτηση θα πρέπει να είναι είτε υπογεγραμμένη ψηφιακά από τον δικαιούχο είτε να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

Σημειώνεται όπως όσοι δικαιούχοι έχουν ήδη υποβάλει τα δικαιολογητικά της παρ. 1 στην αρμόδια Π.Υ.Τ., βάσει του άρθρου 111 του ν. 4714/2020 (Α’ 148) και της υπ’ αρ. 87618/2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, δηλαδή έχουν καταθέσει την ως άνω αίτηση (υπογεγραμμένη ψηφιακά ή με γνήσιο υπογραφής σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της) μαζί με τα δικαιολογητικά, δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή αυτών.

Οι ανωτέρω αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους κατόπιν ελέγχου των δικαιολογητικών από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού.

Advertisement

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει παράρτημα με υπόδειγμα της αίτησης που πρέπει να κατατεθεί, η οποία επισυνάπτεται και σε ξεχωριστό αρχείο στην παρούσα ανάρτηση, καθώς επίσης και λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας των ΠΥΤ ανά περιφέρεια.

Τέλος, διευκρινίζεται πως τα ΤΛΔΧ πρέπει να διαθέτουν έγκυρο ΗΑΣ (τσιπάκι) σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση.

Η ΟΦΑΕ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τους ιδιοκτήτες ΤΛΔΧ, οι οποίοι θέλουν να εκδώσουν ή να ανανεώσουν το ΗΑΣ προκειμένου να υποβάλλουν εμπρόθεσμα την αίτηση αποζημίωσης στις αρμόδιες ΠΥΤ.

Κόστος έκδοσης/ανανέωσης ΗΑΣ από την ΟΦΑΕ στην κατώτατη τιμή που ορίζει το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, 40 ευρώ/τμχ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και εδώ για να τυπώσετε την αίτηση.

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων – Για ποιους ισχύει;

Αποκάλυψη: Τέλος το Ιστορικό Τέλος στα εισαγόμενα ΙΧ

Ήρθε η ώρα αλλαγής των τσιπ – Βαρύ το κόστος