Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Τι ισχύει για τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα και δίκυκλα

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ισχύει για τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα και δίκυκλα

Fleet Cars

Τι ισχύει για τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά μικροαυτοκίνητα και δίκυκλα

Fleet Cars

Σε ισχύ η δεκαετία και για τα ηλεκτρικά ενοικιαζόμενα οχήματα από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.

Advertisement
Advertisement

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων εκμίσθωσης τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων με κινητήρες βενζίνης άνω των 50 κ.εκ. ή ηλεκτροκινητήρα χωρίς οδηγό εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να ξεκαθαρίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Μάλιστα τονίζεται με έμφαση ότι στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με ισχύ έως 4.000W ή μικροαυτοκίνητα με ισχύ έως 6.000W ισχύει η 10ετία από την ημερομηνία έκδοσης πρώτης άδειας κυκλοφορίας τους.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης επισημαίνεται ότι: «Διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ υπ. αριθμ. 7350/14 (ΦΕΚ 807 Β/1.4.2014) : Όροι και προϋποθέσεις σύστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό. Ένταξη της διαδικασίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων εκμίσθωσης Μοτοσικλετών, Τρίτροχων και Τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ.εκ. χωρίς οδηγό στα Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (Ε.Κ.Ε.),

Σε συνέχεια ερωτημάτων που προέκυψαν αναφορικά με την αδειοδότηση επιχειρήσεων εκμίσθωσης ηλεκτρικών μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων διευκρινίζουμε ότι εντός του πεδίου εφαρμογής της εν θέματι απόφασης, εμπίπτουν και τα εν λόγω οχήματα που εξασφαλίζουν την κίνησή τους με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος μεγαλύτερης των 4000W για τις μοτοσυκλέτες, τα τρίτροχα και τα τετράτροχα (με εξαίρεση τα βαρέα τετράτροχα μικροαυτοκίνητα στα οποία το όριο είναι τα 6000W και άνω).

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι, όσον αφορά την εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 4 της ίδιας απόφασης, για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και τα ηλεκτρικά τρίτροχα και τετράτροχα οχήματα ισχύει η δεκαετία από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης αδείας κυκλοφορίας τους

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξαφανίστηκαν τα “πειρατικά” VIP ταξί από τη Μύκονο
Χιλιάδες επικίνδυνα «σαπάκια» ενοικιάζονται παράνομα!
Προβληματισμός για επικίνδυνα αυτοκίνητα στις τουριστικές περιοχές