Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Στο 85% η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο 85% η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων

Fleet Cars

Στο 85% η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων

Fleet Cars

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν οι πληρότητες σε λεωφορεία, ΚΤΕΛ, Ταξί και τρένα.

Advertisement
Advertisement

Στο 85% από 65% αυξήθηκε η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Τουρισμού στην αρμόδια επιτροπή λοιμοξιολόγων ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Η ΓΕΠΟΕΤ σε σχετική ενημέρωση ευχαριστεί την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για τη στενή συνεργασία και ευελπιστεί σύντομα να είναι σε θέση να ανακοινώσει την οριστική αύξηση της πληρότητας στο 100%.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα στην τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι επιτρέπεται η λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων και ειδικών τουριστικών λεωφορείων περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου ή κλειστού τύπου με μέγιστη πληρότητα 85%.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιτρέπεται η κάλυψη έως και 65% της πληρότητας των οχημάτων (λεωφορεία, σιδηρόδρομος) όπως επίσης και στα ΚΤΕΛ.

Στα Ταξί επιτρέπεται να μεταφέρονται έως 2 επιβάτες πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ενήλικα τέκνα, ή κατ΄οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για την μετακίνησή του.

Advertisement

Μαθητές που εξυπηρετούνται με Ταξί σε αστικές περιοχές για τη μετάβασή τους στο σχολείο επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 4 άτομα με την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου.

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπεται η μεταφορά 3 ατόμων πλέον του οδηγού και η υπέρβαση επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα.

Advertisement

Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο οδηγός, σύζυγοι και συγγενείς α’ και β΄βαθμού.

Στα πλοία η πληρότητα ανέρχεται σε 50% ή 55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες.

Στα υπηρεσιακά οχήματα για την μεταφορά προσωπικού δεν επιτρέπεται η κάλυψη άνω του 50% της πληρότητας του οχήματος.

Advertisement

Φωτογραφία: Eurokinisi

Διαβάστε επίσης:

Νέα έκτακτα μέτρα στήριξης για ειδικά τουριστικά λεωφορεία
Βήμα-βήμα η διαδικασία για την αποζημίωση στα τουριστικά λεωφορεία
Ακατάσχετη και αφορολόγητη η επιδότηση στα τουριστικά λεωφορεία!