Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Σε ποιες περιοχές μπορούν να πάρουν 9θέσιο Ταξί;

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιες περιοχές μπορούν να πάρουν 9θέσιο Ταξί;

Fleet Cars

Σε ποιες περιοχές μπορούν να πάρουν 9θέσιο Ταξί;

Fleet Cars

Τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως 3 ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς.

Advertisement
Advertisement

Την αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. Ταξί αυτοκινήτων με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι έως εννέα θέσεων για συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας προβλέπει άρθρο στο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα το άρθρο 80 προβλέπει ότι επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. Ταξί αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο νέος νόμος προβλέπει ότι πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις: «Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. Ταξί αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στις Περιφέρειες Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως σ από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σύμφωνα με την παρούσα, να μην δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα πέντε (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία.».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιτέλους! 6θέσια ή 9θέσια Ταξί σε όλη την Ελλάδα
Νέα παράταση «ζωής» σε παλαιά λεωφορεία και ταξί
Σε ποια Ταξί δόθηκε 2 χρόνια παράταση «ζωής»;