Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό VW e-Crafter στην Ελλάδα;

Ελλάδα 22:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό VW e-Crafter στην Ελλάδα;

Fleet Cars

Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό VW e-Crafter στην Ελλάδα;

Fleet Cars

Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς van διατηρεί την πρακτικότητα των συμβατικών εκδόσεων και ταυτόχρονα είναι απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι το ηλεκτρικό VW e-Crafter το οποίο διευρύνει την γκάμα του δημοφιλούς επαγγελματικού μοντέλου, ως το πρώτο βαν της εταιρείας με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το VW e-Crafter ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 35,8 kWh προσφέρει 173 km αυτονομίας (κατά WLTP). Η μονάδα είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος του οχήματος επιτυγχάνοντας την πλήρη αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 m2 και του ύψους των 2.590 mm.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Advertisement
Advertisement

Σε σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος ισχύος 40 kW, η μπαταρία του φτάνει στο 80% της χωρητικότητά της σε μόλις 45 λεπτά ενώ σε φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών.

Το ηλεκτρικό e-Crafter τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο μπροστινό μέρος, παράγοντας 136 PS και 290 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης, ειδικά σχεδιασμένου για επαγγελματικά οχήματα.

Advertisement

Ολόκληρη η γκάμα του Crafter, ανάμεσά κατασκευάζεται σε ένα προηγμένο εργοστάσιο της VW, στη Września της Πολωνίας. που πληροί την επιθετική περιβαλλοντική στρατηγική “goTOzero” της μάρκας για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας ως προς το CO2 μέχρι το 2050.

Advertisement

Το νέο VW e-Crafter Van 35 στην έκδοση Medium Wheel Base High Roof προσφέρεται στην Ελλάδα στα 58.500 ευρώ (ΛΤΠΦ: 47.177 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Volkswagen ID.4 είναι το World Car of the Year 2021
Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ
Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;

Advertisement