Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέο, ηλεκτρικό Peugeot e-Partner

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο, ηλεκτρικό Peugeot e-Partner

Fleet Cars

Νέο, ηλεκτρικό Peugeot e-Partner

Fleet Cars

To νέο, ηλεκτρικό Peugeot e-Patner θα διατίθεται σε δύο μήκη αμαξώματος, θα απολαμβάνει υψηλά επίπεδα αυτονομίας, ενώ θα προσφέρει εύκολες λύσεις φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Μια πλήρη γκάμα επαγγελματικών μοντέλων που διατίθενται σε 100% ηλεκτρική έκδοση διαθέτει πλέον η Peugeot, μετά και την αποκάλυψη του νέου Peugeot e-Partner.

Το Partner έχει αποτελέσει σύμμαχο των επαγγελματιών ανά τον κόσμο, με 2.000.000 παραχθείσες μονάδες και εμπορική εκπροσώπηση σε περισσότερες από 100 χώρες από το 1996. Ακόμη, έχει αποσπάσει μια σειρά τιμητικών διακρίσεων όπως είναι το βραβείο “International Van of The Year” το 2019.

Αναφορικά με το νέο, ηλεκτρικό Partner, αυτό θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, “Standard” & “Long”. Αμφότερες θα ενσωματώνουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, χαρίζοντας στο μοντέλο αυτονομία 275 χλμ. (βάσει WLTP και ανάλογα την έκδοση).

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), ενώ θα ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο, με επιλεγμένο το πρόγραμμα οδήγησης “Power” (Eco & Normal τα άλλα δύο) θα αποδίδει 136 ps και 260 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα θα αντιστοιχεί σε 130 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση απαιτεί 11,2 sec, ενώ η διαδικασία 80-120 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,9 sec.

Περί φόρτισης ο λόγος, διαθέσιμα είναι δύο καλώδια φόρτισης. Ένα μονοφασικό 7,4 kW, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ένα τριφασικό 11 kW.

Advertisement

Με τον πρώτο και σε Wallbox ισχύος 7,4 kW, η φόρτιση διαρκεί 7,5 ώρες, ενώ με το καλώδιο των 11 kW και σε Wallbox ισχύος 11 kW η διαδικασία απαιτεί 5 ώρες. Σε ταχυφορτιστή, τέλος, των 100 kW το μοντέλο ανεφοδιάζεται στο 80% σε 30 λεπτά.

Advertisement

Το Peugeot e-Partner, έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης έως 750 kg, ενώ, ο όγκος φόρτισης αντιστοιχεί σε 4,4 m3 στην έκδοση “Long” (3,8 m3 στην Standard), ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο αποτυπώνεται στα 800 κιλά.

Τέλος θα διατίθεται στις εκδόσεις Pro, Premium, Asphalt και Grip (για περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη).

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Το αφεντικό της Peugeot ανέλαβε την Alfa Romeo

Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2

Συγκριτικό: Peugeot 208 GT Line VS MINI Cooper 5dr 1.5