Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Uber επαναλειτουργεί στο Λονδίνο!

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Uber επαναλειτουργεί στο Λονδίνο!

Fleet Cars

Η Uber επαναλειτουργεί στο Λονδίνο!

Fleet Cars

H ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας Transport for London είχε αρνηθεί να χορηγήσει στην taxi app.

Advertisement
Advertisement

Η Uber κέρδισε τη νομική μάχη που έδινε έναντι στο Λονδίνο για την αποκατάσταση της άδειας λειτουργίας της και σύμφωνα με το Reuters ο δικαστής αποφάσισε υπέρ της δημοφιλούς εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι η ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας Transport for London (TfL) είχε αρνηθεί να χορηγήσει στην taxi app, με έδρα τη Silicon Valley, νέα άδεια το 2019, λόγω αυτού που χαρακτήριζε «μοτίβο αστοχιών».

Advertisement
Advertisement

Όπως υποστήριζε η TfL, η εφαρμογή ταξί δεν ήταν κατάλληλη και σωστή, ενώ έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών. Μία αλλαγή στα συστήματα της Uber είχε τη δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς άλλων οδηγών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε κάποιος να παίρνει επιβάτη σαν να ήταν ο οδηγός που είχε κλείσει ο πελάτης, σημείωνε το 2019 η Transport for London, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές.

Η Uber υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έκτοτε έχει καταφέρει να κατευνάσει τις ανησυχίες που αφορούν την ασφάλιση και την ταυτοποίηση του οδηγού. Η νέα άδεια έχει διάρκεια 18 μήνες και αναμένεται να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα στις μετακινήσεις των Λονδρέζων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πόσο θα πωλούνται οι εύκολες πινακίδες κυκλοφορίας

Advertisement

Πάνω από 2,8 εκατ. σημεία φόρτισης θα χρειαστεί η ΕΕ έως το 2030