Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Uber αναζητά δουλειές για τους οδηγούς της!

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Uber αναζητά δουλειές για τους οδηγούς της!

ΝΕΑ

Η Uber αναζητά δουλειές για τους οδηγούς της!

ΝΕΑ

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα φροντίσει οι πάνω από 240.000 καταχωρημένους επαγγελματίες οδηγούς της οδήγησης, να έλθουν σε επαφή με άλλες επιχειρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η κάθετη πτώση στις μετακινήσεις με Ταξί οδήγησε την Uber σε μια πρωτότυπη κίνηση ώστε οι επαγγελματίες οδηγοί με τους οποίους συνεργάζεται να μην μείνουν από δουλειά.

Ειδικότερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως στην online εφαρμογή της θα αρχίσει να δημοσιεύει καταλόγους με κενές θέσεων εργασίας στην παράδοση, την παρασκευή φαγητού και τη λιανική πώληση τροφίμων, που θα είναι προσβάσιμοι στους οδηγούς της στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση και τη συνακόλουθη πτώση της ζήτησης, λόγω του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η Uber τόνισε πως θα φροντίσει ώστε οι περισσότεροι από τους 240,000 καταχωρημένους επαγγελματίες οδηγούς της να έλθουν σε επαφή με εταιρείες επιμελητείας (logistics) για πρόσληψη, ή για δυνατότητες απασχόλησής τους ενά παράλληλα τους προτρέπει να εγγραφούν στην υπηρεσία της για παράδοση φαγητού Uber Eats, τονίζοντας πως οι παραγγελίες από εστιατόρια έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα Μαρτίου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ντάρα Χοσροουσάχι, η εταιρεία θα συνεχίσει να επεκτείνει τις οικονομικές ευκαιρίες της τους επόμενους μήνες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να δημιουργήσει γρήγορη και ευέλικτη πρόσβαση σε θέσεις εργασίας.

Αυτές οι νέες δυνατότητες θα προσφέρονται προς το παρόν μόνον στις ΗΠΑ, αλλά σύντομα θα αποτελέσουν τμήμα της παγκόσμιας προσπάθειάς της, χωρίς όμως να ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Advertisement

Όπως τόνισε η Uber, το άνοιγμα σε προσφορές νέων θέσεων εργασίας αφορά πάνω από 10 εταιρείες, όπως οι McDonald’s Corp, FedEx Corp, United Parcel Service Inc, Pepsico Inc, Hertz Global Holdings Inc, η αλυσίδα σουπερμάρκετ και φαρμακείων Walgreens και άλλα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ. Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την Domino’s Pizza, την υπηρεσία διανομής παράδοσης Shipt της Target Corp’s και του ηλεκτρονικού γραφείου συνοικεσίων CareGuide για να προσλάβουν οδηγούς της Uber.

Οι δραστηριότητες των οδηγών της υπηρεσίας Uber σχεδόν έχουν εκμηδενισθεί καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόζεται πλέον σε πολλά σημεία των ΗΠΑ, με τους οδηγούς να τονίζουν στο Reuters πως το εισόδημά τους έχει μειωθεί έως και 80%, ενώ πολλοί έχουν σταματήσει να οδηγούν τελείως από τον φόβο μην προσβληθούν από κορωνοϊό.

Advertisement

Οι οδηγοί της Uber θα μπορούν να βρουν αυτήν την υποσελίδα στην εφαρμογή της εταιρείας:  https://www.uber.com/blog/work-hub.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα εκδώσετε online Υπεύθυνη Δήλωση ή Εξουσιοδότηση για μεταβίβαση ΙΧ!

Advertisement

Κορωνοϊός: Και diesel παράνομοι στις μεγαλουπόλεις και ελεύθερα στο χωριό για Πάσχα

Γιατί είναι πιθανό να επιστρέψει απόσυρση παλαιών ΙΧ στην EE