Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Uber μπαίνει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Uber μπαίνει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

H Uber μπαίνει και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΝΕΑ

«Εισβολή» στις δημόσιες συγκοινωνίες πραγματοποιεί η διάσημη εταιρεία καθώς υπέγραψε ήδη την πρώτη συμφωνία στο Σαν Φρανσίσκο.

Advertisement
Advertisement

Συμφωνία για τη χρησιμοποίηση του δικούς της λογισμικού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέγραψε η Uber με την Πολιτεία του Σαν Φρανσίσκο. Ειδικότερα οι κάτοικοι της κομητείας Μαρίν θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν διαδρομές στα δημόσια λεωφορεία μέσω της εφαρμογής της Uber.

Οι διαδρομές θα κοστίζουν 4 δολάρια ανά μίλι ή 3 δολάρια για άτομα με αναπηρίες, με τα χρήματα να εισπράττονται εξολοκλήρου από την Marin Transit. Η Uber δεν θα λαμβάνει καμία προμήθεια, αλλά θα χρεώνει τις αρχές ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο δεν θα ξεπερνά συνολικά τα 80.000 δολάρια.

Μολονότι το συμβόλαιο είναι μηδαμινής αξίας σε σχέση με τα τριμηνιαία έσοδα των 3,5 τρισ. δολαρίων, μπορεί να ανοίξει το δρόμο στην Uber για την πώληση του λογισμικού της σε εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Ο Ντέιβιντ Ράιχ, επικεφαλής του τμήματος συγκοινωνιών της Uber, δήλωσε στους Financial Times ότι: «Η εταιρεία είναι σε επικοινωνία με πολλές περιοχές σε διάφορες ηπείρους και θα ανακοινώσει περισσότερες τοποθεσίες το 2020. Άλλωστε πάρα πολλοί μας προσεγγίζουν εδώ και χρόνια προσπαθώντας να βρουν τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία που έχουμε εξελίξει στην Uber. Αυτό είναι το πρώτο βήμα μέχρι να είμαστε σε θέση να τους το προσφέρουμε αυτό» πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement

Η Uber προσφέρει ήδη στους χρήστες της σε διάφορες χώρες τη δυνατότητα μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με δημόσια εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται όριο ταχύτητα 30 ή 20 χλμ./ώρα στις πόλεις!

Advertisement

Υπηρεσία Παρακολούθησης Οχημάτων και Κινητήρων στη Γαλλία!

Τέλος ο χαμένος ΦΠΑ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!

Advertisement