Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας οδηγός της Uber

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας οδηγός της Uber

ΝΕΑ

Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας οδηγός της Uber

ΝΕΑ

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει η οδηγός ασφαλείας αυτόνομου οχήματος της Uber που είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο ατύχημα το 2018.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ακόμα πολλές διαβουλεύσεις και αρκετά νομικά ερωτηματικά σχετικά με την υπαιτιότητα όταν ένα αυτόνομο όχημα εμπλέκεται σε ατύχημα. Πάντως η Rafael Vasquez η οποία βρισκόταν στη θέση του οδηγού του αυτόνομου αυτοκινήτου της Uber που τραυμάτισε θανάσιμα την Elaine Herzberg τον Μάρτιο του 2018 βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σε video που έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα του Tempe στις ΗΠΑ φαίνεται η Herzberg να διασχίζει το βράδυ ένα δρόμο και αμέσως μετά να καταγράφεται το ατύχημα. Φαίνεται λοιπόν πως από τη στιγμή που γίνεται αντιληπτή μέχρι την σύγκρουση δεν μεσολαβούν περισσότερα από 2-3 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος είναι αντικειμενικά πολύ λίγος για κάποια αντίδραση όμως εκτός από αυτό μια κάμερα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο δείχνει πως εκείνη τη στιγμή η Vasquez κοιτούσε προς τα κάτω και όχι στο δρόμο.

uber fatal crash

Advertisement
Advertisement

Στην αναφορά της αστυνομίας καταγράφεται πως η οδηγός παρακολουθούσε εκείνη τη στιγμή ένα video στο τηλέφωνό της και πως το ατύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν η προσοχή της ήταν στο δρόμο. Σε άλλη αναφορά της αρμόδιας Επιτροπής Συγκοινωνιών αναφέρεται πως το αυτοκίνητο είχε αναγνωρίσει ένα αντικείμενο στο δρόμο έξι δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση. Ωστόσο δεν είχε ειδοποιήσει για ανάγκη φρεναρίσματος ανάγκης παρά μόνο 1,3 δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση ενώ για να κάνει κάτι τέτοιο χρειαζόταν η παρέμβαση του οδηγού ασφαλείας. Με βάση αυτά η Vasquez βαρύνεται πλέον με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τις οποίες έχει δηλώσει αθώα με την έναρξη της δίκη της να έχει οριστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

uber fatal crash

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Ποιός εμπιστεύεται το Tesla Autopilot (video);

Τα Ταξί-ρομπότ ξεπέρασαν το φράγμα των 100.000 δρομολογίων

Advertisement

Η Uber αναζητά δουλειές για τους οδηγούς της!