Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Huyndai: Πρωτότυπο φορτηγό που κινείται με υδρογόνο

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Huyndai: Πρωτότυπο φορτηγό που κινείται με υδρογόνο

Fleet Cars

Huyndai: Πρωτότυπο φορτηγό που κινείται με υδρογόνο

Fleet Cars

Όπως είχε υποσχεθεί η Hyundai αποκάλυψε το πρωτότυπο φορτηγό βαρέως τύπου HDC-6 Neptune, το υδρογονοκίνητο μοντέλο που αποτελεί μέρος του οράματος της εταιρίας Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) 2030.

Advertisement
Advertisement

 

Η αποκάλυψη του φορτηγού των 15 τόνων πραγματοποιήθηκε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων της Β. Αμερικής (North American Commercial Vehicle -NACV) και δείχνει τις προθέσεις της Hyundai για περαιτέρω εξάπλωση της χρήσης των κυψελών υδρογόνου και στα επαγγελματικά οχήματα. Γι αυτό το σκοπό η εταιρία, από τους πρωτοπόρους στις κυψλέλες υδρογόνου, επενδύει παράλληλα 5,7 δισ. ευρώ για την εξέλιξη τους και των κατάλληλων υποδομών για χρήση και στα επαγγελματικά.

Advertisement
Advertisement

Huyndai HDC-6 Neptune

Το εντυπωσιακό HDC-6 Neptune είναι ένα concept που απευθύνεται καθαρά στις αγορές της Β. Αμερικής με την Hyundai να θεωρεί τις κυψέλες υδρογόνου ιδανική λύση και για τα φορτηγά βαρέως τύπου τα οποία θα μπορούν να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις, να έχουν παράλληλα μεγαλύτερη αυτονομία έναντι των συμβατικών και να χρειάζονται και λιγότερο χρόνο για τον ανεφοδιασμό τους.

Advertisement

Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από τα streamliner τρένα των δεκαετιών 40-50 και η γρίλια που συνεισφέρει στην ψύξη των συστημάτων του φορτηγού καταλαμβάνει όλο το εμπρός κάτω μέρος, δίνοντας στο Neptune την χαρακτηριστική του όψη. Κάτω από το παρμπρίζ διακρίνεται μια φωτιζόμενη “πινακίδα” matrix, οι καθρέπτες έχουν δώσει αναμενόμενα τη θέση τους σε κάμερες, ενώ στο φουτουριστικό εσωτερικό που θυμίζει ευρύχωρο αυτοκινούμενο, λόγω της έξυπνης εκμετάλλευσης των χώρων, βλέπουμε οθόνες περιμετρικά του παρμπρίζ σε σένα ενιαίο πλαίσιο αλλά και προβολή πάνω σε αυτό.

Advertisement

Η Hyundai έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την στρατηγική της στην χρησιμοποίηση επαγγελματικών οχημάτων που χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου προχωρώντας στις πρώτες παραδόσεις από φέτος 1.600 φορτηγών στην Ελβετική με το νούμερο αυτό να ολοκληρώνεται το 2023.