Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

ΜΜΜ: Υποχρεωτικά ανοικτά τα παράθυρα και η χρήση μάσκας

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΜΜΜ: Υποχρεωτικά ανοικτά τα παράθυρα και η χρήση μάσκας

Fleet Cars

ΜΜΜ: Υποχρεωτικά ανοικτά τα παράθυρα και η χρήση μάσκας

Fleet Cars

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει στους εμπλεκόμενους φορείς πως πρέπει να γίνονται οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΑΣΑ, την ΣΤΑΣΥ, τον ΟΑΣΘ, τον ΟΣΕ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας απέστειλε το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ειδικότερα η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος με έγγραφό της ζητά την άμεση ενημέρωση όλων των διοικήσεων  αστικών και υπεραστικών μετακινήσεων προκειμένου να αποφευχθεί η περεταίρω μετάδοση του κορωνοϊού με την πτώση της θερμοκρασίας.

Advertisement
Advertisement

«Η υπηρεσία μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και λαμβάνοντας υπόψη την έναρξη της χειμερινής περιόδου και την συνακόλουθη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 και άλλων κρουσμάτων ιογενούς αιτιολογίας (εποχική γρίπη κ.α), κρίνει σκόπιμη και απαραίτητη την υπενθύμιση τήρησης των αναφερομένων στη σχετική (1) εγκύκλιο αναφορικά με τους κανόνες υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα πλαίσια της προστασίας του επιβατικού κοινού και του προσωπικού.

Ιδιαίτερα, εφιστούμε την προσοχή σας στο κεφάλαιο 4 της εγκυκλίου αναφορικά με τον ανάγκη συστηματικού, συνεχούς και επαρκούς αερισμού στα ΜΜΜ. Επισημαίνεται ότι, για λόγους προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού θα πρέπει:

Σε κάθε περίπτωση τα παράθυρα των οχημάτων να είναι συνεχώς ανοιχτά, από την αφετηρία και καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών, για επαρκή αερισμό ταυτόχρονα ή και ανεξαρτήτως της χρήσης του κλιματισμού.

Advertisement

Αναφορικά με τη χρήση κλιματισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στα λοιπά μέσα μεταφορών (ταξιδιωτικά λεωφορεία-πούλμαν, πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ) συνιστάται η χρήση τους σε ρύθμιση μεγιστοποίησης της εισαγωγής νωπού αέρα σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επιβεβλημένη είναι η τακτική συντήρηση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον κατασκευαστή διαδικασίες.

Advertisement

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επιβατών αναφορικά με τη χρήση μάσκας, τη τήρηση αποστάσεων και ατομικής υγιεινής μέσω οπτικών και ηχητικών σημάτων. Οι ανωτέρω συστάσεις αφορούν τόσο τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες όσο και τις δημοτικές συγκοινωνίες».

Διαβάστε επίσης:

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Advertisement

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel