Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

eBussy Electric: Κυριαρχεί στις παραγγελίες το Camper

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

eBussy Electric: Κυριαρχεί στις παραγγελίες το Camper

Fleet Cars

eBussy Electric: Κυριαρχεί στις παραγγελίες το Camper

Fleet Cars

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ένα πολύ χαριτωμένο ηλεκτρικό λεωφορείο παρουσιάστηκε στον κόσμο. Το eBussy της Electric Brands. Το eBussy είναι ένα αρθρωτό λεωφορείο μηδενικών εκπομπών που προσφέρεται σε διάφορα στυλ αμαξώματος και δύο εκδόσεις πλαισίου.

Advertisement
Advertisement

Ο κατασκευαστής ένα βασικό πλαίσιο για φορτηγό, φορτωτή, μίνι φορτηγό με ανατρεπόμενη καρότσα, ακόμη και τροχόσπιτο (Camper). Και, προφανώς, το τελευταίο είναι αρκετά δημοφιλές.

Χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένους αριθμούς, η Electric Brands αναφέρει ότι οι πρώτες κρατήσεις για το eBussy αφορούν την έκδοση τροχόσπιτου. Από τις λίστες παραγγελιών που άνοιξαν τον Ιούλιο, η εταιρεία δέχθηκε 4.076 κρατήσεις – μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αριθμό παραγγελιών σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα τους.


Φυσικά, μέχρι στιγμής, το concept βρίσκεται σε σχετικά πρώιμο στάδιο, η παραγωγή θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, το ηλεκτρικό όχημα εξελίσσεται συνεχώς με τα πρόσφατα σχέδια που ανακοινώνονται να αφορούν εκτός των άλλων και μια πιο ισχυρή και ταχύτερη έκδοση. Το βασικό μοντέλο χρησιμοποιεί μια μικρή μπαταρία 10-kWh, αλλά αυτή αρκεί για αυτονομία σχεδόν 200 χιλιομέτρων. Αυτό είναι δυνατό κυρίως χάρη στο χαμηλό βάρος του οχήματος μεταξύ 450 και 600 κιλών, ανάλογα με το αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η πιο ικανή έκδοση μπορεί να διανύσει παρακαλώ μέχρι και 600 χιλιόμετρα με μια φόρτιση χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία των 30 kWh. Όλα τα μοντέλα τροφοδοτούνται από έναν σχετικά μικρό ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων με ροπή 1.000 Nm.
Πόσο κοστίζει; Το βασικό μοντέλο χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό ξεκινά από 15.800€. Η τιμή του τροχόσπιτου (Camper) διπλασιάζεται.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Van που όλοι χρειαζόμαστε (+video)

Advertisement

Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!

Κατέφθασε το ηλεκτρικό SUV της VW ID.4

Advertisement