Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!

Ελλάδα 12:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν έρθει πλέον στη ζωή μας και προσφέρουν ευκολία στη μετακίνηση, μείωση του χρόνου διαδρομής και σχεδόν μηδενικό κόστος χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Ξεχάστε λοιπόν την ταλαιπωρία του κυκλοφοριακού χάους της πόλης και τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα!

Τι είναι τα e-Bikes
Τα e-Bikes είναι ουσιαστικά τα κλασικά ποδήλατα με τη διαφορά της προσθήκης της ηλεκτρικής υποβοήθησης.

Η ορθοπεταλιά, η αλυσίδα και οι παραδοσιακές ταχύτητες συνεχίζουν να υφίστανται, αλλά το ηλεκτρικό ποδήλατο εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία σε περίπτωση που ο αναβάτης τα “βρει… σκούρα”.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στα νέα μέτρα και την κρατική επιδότηση “Κινούμαι Ηλεκτρικά, η αγορά του ηλεκτρικού ποδηλάτου γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Πλέον μπορεί κανείς να αγοράσει e-Bike με 40% φθηνότερα της αξίας του ποδηλάτου, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης έχει οριστεί στα 800 ευρώ.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί και συνδυάζει άθληση, ασφάλεια και οικολογικά ευαίσθητη κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα, εάν η χρήση του είναι σε καθημερινή βάση (από και προς τη δουλειά, για μικροψώνια κ.ά.), τότε η απόσβεση έρχεται σε χρόνο “dt”.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η απόκτηση μπορεί να είναι πιο εύκολη σήμερα, ωστόσο σημαντικό από πού θα γίνει η αγορά του ηλεκτρικού ποδηλάτου!
-Πρέπει να γίνει από ειδικούς του χώρου, ώστε να σας παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
Πρέπει το after sales να είναι αξιόπιστο
-Το service πρέπει να συγκεντρώνει ένα άκρως εξειδικευμένο προσωπικό.

Advertisement

Ας δούμε λοιπόν ποιους μπορείτε να εμπιστευτείτε με “κλειστά τα μάτια” για την αγορά του επόμενου σας e-Bike.

 

Kosmoride

Advertisement

Η Kosmocar, επίσημος εισαγωγέας των μοντέλων VW, Audi και Skoda, έχει ανακοινώσει την έναρξη εισαγωγής και διάθεσης στην Ελλάδα ηλεκτρικών ποδηλάτων (e-Bikes), υπό τον εμπορικό τίτλο Kosmoride.

Συνεπώς, η εταιρεία αναπτύσσει -εύλογα- νέες μορφές αστικής μετακίνησης, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Advertisement

Η Kosmoride όμως δεν έχει περιορισμένη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων στους καταλόγους της, αλλά μια τεράστια ποικιλία από κορυφαία brands, ικανή να καλύψει κάθε απαίτηση (και τσέπη) του εκάστοτε υποψήφιου αγοραστή.

Το επίπεδο εξυπηρέτησης είναι υψηλό, μιας και η εταιρεία δίνει σημαντική βαρύτητα στον ανθρώπινο παράγοντα. Η ενημέρωση και οι συμβουλές έρχονται να προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής του σωστού e-Bike. Το αξιόπιστο επίπεδο sales, αλλά και After Sales ανεβάζει τον πήχη της εμπιστοσύνης, χάρη στους πιστοποιημένους και εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν μόνο υψηλά πρότυπα ποιότητας υλικών.

Η Kosmoride δεν μένει όμως στα… λόγια.
Η πραγματοποίηση test ride σε ΟΛΑ τα e-Bikes εξασφαλίζουν τη σίγουρη επιλογή του σωστού ηλεκτρικού ποδηλάτου από τον ενδιαφερόμενο. Ουσιαστικά διαπιστώνει τι προσφέρει το κάθε προϊόν στην πράξη και να επιλέξει το ποδήλατο που του ταιριάζει.

Ακόμα, εκτός από μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων που έχει σε απόθεμα, η Kosmoride παρέχει και ειδικά αξεσουάρ αποκλειστικά για τα e-Bikes.

Τα έξτρα bonus της Kosmoride
-Άτοκες δόσεις για τα e-Bikes
-Bonus απόσυρσης του παλιού σας ποδηλάτου
-Εγγύηση μέχρι 5 χρόνια
-Ασφαλιστική κάλυψη

Μοντέλα που ξεχωρίζουν

Mustache Lundi 26.2: Κορυφαία επίπεδα άνεσης

Κατηγορίας City.
Η αυτονομία του φτάνει τα 90 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία Bosch των 400 Wh. Η υποβοήθηση της Bosch (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 2.199 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Riese & Muller – Supercharger 2 GT Touring HS με διπλή μπαταρία: Premium Χαρακτήρας και Γερμανική αξιοπιστία

Κατηγορίας Cruise/Touring.
Η αυτονομία του φτάνει τα 210 χιλιόμετρα, χάρη στη διπλή μπαταρία των συνολικών 1000 Wh. Η υποβοήθηση από τον κινητήρα Performance Line Speed (565W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.
Τιμή: 5.699 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Ducati e-scrambler: Με υψηλά επίπεδα οδικής συμπεριφοράς

Κατηγορίας City/Trekking.
Η αυτονομία του φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 504 Wh. Η υποβοήθηση Shimano E7000 (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 3.099 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Stromer ST1: Koρυφαίες Sport επιδόσεις και Mοναδική minimal σχεδίαση

Κατηγορίας City Touring.
Η αυτονομία του φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία BQ των 500 Wh. Η υποβοήθηση του κινητήρα Stomer CYRO Drive II (670W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.
Τιμή: 3.790 ευρώ με την κρατική επιδότηση

Lacros Gemini G400: Πρακτικότητα και άνεση

Κατηγορίας Folding.
Η αυτονομία του φτάνει τα 60 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 375 Wh. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 948 ευρώ με την κρατική επιδότηση

 

Ducati Mig -S: Sport σχεδίαση με υψηλό επίπεδο οδικής συμπεριφοράς

Κατηγορίας ΜΤB.
Η αυτονομία του φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 504 Wh. Η υποβοήθηση του κινητήρα Shimano E8000 (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 4.199 ευρώ με την κρατική επιδότηση

 

Giant EMTB Phathon E+3: Υψηλά επίπεδα τεχνογνωσίας

Κατηγορίας MTB.
Η αυτονομία του φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία Panasonic EnergyPak των 500 Wh. Η υποβοήθηση του κινητήρα Yamaha SyncDrive Sport (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 1.490 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Riese & Muller Packster 70: Με γερμανική αξιοπιστία

Κατηγορίας Cruise/Touring.
Η αυτονομία του φτάνει τα 110 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 500 Wh. Η υποβοήθηση του κινητήρα Performance Line CX (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 4.690 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Δείτε ΟΛΑ τα μοντέλα της Kosmoride ΕΔΩ!

 

Green Motors

Η Green Motors μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδικός στον χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων και ο λόγος είναι ότι από το 2009 ασχολείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα e-Bikes.

Η εταιρεία προέβλεψε πριν από αρκετά χρόνια ότι η μετακίνηση με ηλεκτρικά ποδήλατα δεν θα είναι απλά μόνο μια τάση, αλλά ένας τρόπος ζωής.

Με εμπειρία στο αντικείμενο πάνω από 10 χρόνια, όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Green Motors παρέχουν αξιοπιστία και ασφάλεια, κάτι που επιβεβαιώνουν αρκετές επιχειρήσεις και ιδιώτες, που έχουν εφοδιαστεί με τα προϊόντα της.

Όλα τα ποδήλατα διαθέτουν πιστοποιητικά συμμόρφωσης EN15194 και επιδοτούνται από την κρατική δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Ηλεκτρικά ποδήλατα με διακρίσεις
Η Green Motors αντιπροσωπεύει τα γαλλικά ποδήλατα O2Feel, τα αγγλικά Gocycle, ενώ υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ειδικού κιτ για μετατροπή ενός παραδοσιακού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό. Στην τελευταία περίπτωση, δίνεται 2 χρόνια ολικής εγγύησης για να έχετε το… κεφάλι σας ήσυχο.

O2Feel – Με μπαταρία από την… Tesla
Τα O2Feel έχουν συλλέξει αρκετά βραβεία στη Γαλλία και καλύπτουν κάθε ανάγκη και πορτοφόλι. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι υψηλή και χαρακτηρίζεται ως την καλύτερη Value for money επιλογή.

Οι μπαταρίες με τις οποίες εφοδιάζονται τα O2Feel είναι νέας τεχνολογίας και μάλιστα είναι οι ίδιες που χρησιμοποιεί και η Tesla. Η εταιρεία παρέχει εγγύηση 2 χρόνια για τις μπαταρίες, αλλά μπορεί να γίνει επέκταση +2 χρόνια, δηλαδή συνολικά 4 χρόνια με επιπλέον 109 ευρώ..

Gocycle – Με κομψή σχεδίαση
Για τη Gocycle, δεν αρκεί μόνο το ηλεκτρικό ποδήλατο να είναι ένα εργαλείο για την πόλη και τη μετακίνησή σας. Αφενός, χρειάζεται να είναι άνετο οδηγικά, αφετέρου πρέπει να φέρει μοναδικό σχεδιασμό.

Το Gocycle GX είναι το σπαστό μοντέλο της φίρμας, έχει βάρος 17,5 κιλά και ψηφίστηκε σαν Best Buy από το έγκυρο περιοδικό ExpertReviews.

Κατηγορίας σπαστό.
Η αυτονομία του φτάνει τα 65 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 300 Wh. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 2.399 ευρώ με την κρατική επιδότηση

Ακόμα, το Gocycle G3 Carbon είναι το ελαφρύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο παραγωγής με βάρος μόλις 14,9 κιλά.

Κατηγορίας City.
Η αυτονομία του φτάνει τα 80 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία των 375 Wh. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 4.199 ευρώ με την κρατική επιδότηση

Δείτε ΟΛΑ τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Green Motors ΕΔΩ!

Force

Η εταιρία ΕSF, ανήκει στον όμιλο εταιριών FORCE και δραστηριοποιείται στη διάθεση και υποστήριξη ηλεκτρικών Ι.Χ. και επαγγελματικών οχημάτων, ηλεκτρικών scooter και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Φιλοσοφία της εταιρίας είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό αξιόπιστα ηλεκτρικά οχήματα με ανώτερες προδιαγραφές και after sales υποστήριξη.

Για το λόγω αυτό εξασφάλισε στρατηγική συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρία LVNENG και διαθέτει κατά αποκλειστικότητα τα προϊόντα της που θεωρούνται τεχνολογικά ανώτερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα LVNENG προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις που χαρίζουν οι κινητήρες BOSCH, που αντλούν δύναμη από μπαταρίες SAMSUNG.

Ταυτόχρονα εισάγει ηλεκτρικά I.X. και επαγγελματικά οχήματα της αναγνωρισμένης RUNHORSE, που θα διεκδικήσουν το επόμενο διάστημα πρωταγωνιστικό ρόλο στις ιδιωτικές ή επαγγελματικές μετακινήσεις στον επιβαρυμένο αστικό ιστό των ελληνικών πόλεων.

Η γκάμα των προϊόντων της ESF συμπληρώνεται από τα γνωστά στην Ελλάδα ηλεκτρικά scooter και ποδήλατα RKS, E-RIDE και VOLTA, που ανταποκρίνονται σε όλο το φάσμα επιδόσεων και τιμών για να καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών μας.

Η ΕSF, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις:

• στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (1.500 τ.μ.),

• στην Αθήνα (750 τ.μ.)

• και στην Βιομηχανική περιοχή Επανομής (3000 τ.μ.) ως κέντρο διανομής, δημιουργώντας ένα ισχυρό εμπορικό δίκτυο για την διάθεση και υποστήριξη των προϊόντων της.

Η ESF βλέποντας σταθερά μπροστά, επενδύει σε high end οχήματα, εκπαιδεύει εντατικά το προσωπικό της και παρακολουθεί τις νέες τεχνολογίες προκειμένου όχι απλά για να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης, αλλά να συμβάλει έμπρακτα στην μορφή που θα έχει η μετακίνησή μας στο μέλλον.

RSIII-PLUS-13Α RKS

Κατηγορίας σπαστό.
Η αυτονομία του φτάνει έως τα 70 χιλιόμετρα. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 1.199 ευρώ τελική τιμή με Φ.Π.Α.

CD15 RKS

Κατηγορίας ΜΤΒ.
Η αυτονομία του φτάνει τα 45 χιλιόμετρα. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 1.254 ευρώ

XR6 RKS

Κατηγορίας Fat.
Η αυτονομία του φτάνει τα 45 χιλιόμετρα. Η υποβοήθηση (250W) προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ./ώρα.
Τιμή: 955 ευρώ

Όλα τα ηλεκτρικά ποδήλατα της ESForce επιδοτούνται από την κρατική δράση “Κινούμαι Ηλεκτρικά”

Δείτε ΟΛΑ τα ηλεκτρικά ποδήλατα της ESForce ΕΔΩ!

 

Electric Rev

Τα 10 χρόνια εμπειρίας στην ηλεκτροκίνηση μαρτυρούν την εμπιστοσύνη που μπορείτε να δείξετε στο πρόσωπο της Electric Rev.

Η εταιρεία συνεργάζεται με πασίγνωστες φίρμες του χώρου της τεχνολογίας και του ποδηλατικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα το πιστοποιημένο service προέρχεται από τα εργοστάσια της Bosch, Yamaha και Shimano με το After Sales να αποτελείται από εξιδεικευμένο και πολύ έμπειρο προσωπικό καθώς και εξιδικευμένους trainers σε ότι αφορά τα συστήματα αυτά.

Η Electric Rev είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος εταιρειών όπως Haibike, Lapierre, Huqsvarna, Riese & Muller, Raymon και Winora με αποτέλεσμα η ποικιλία των προϊόντων να είναι μεγάλη και να αντιπροσωπεύει όλα τα επίπεδα των αναβατών.

Υπάρχουν διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα για test rides ώστε ο υποψήφιος αγοραστής ενός e-Bike να είναι σίγουρος για την επιλογή του. Εξίσου σημαντικά είναι και τα 5 χρόνια εγγύησης για σκελετό και 2 χρόνια μπαταρία και μοτέρ.

Η επιδότηση των 40% της καθαρής αξίας του e-Bike μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” είναι το κερασάκι στην τούρτα για να σπεύσετε στην αγορά ενός ηλεκτρικού ποδήλατου σε πολύ καλύτερη τιμή.

Δείτε ΟΛΑ τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Electriv Rev ΕΔΩ!