Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κατέφθασε το ηλεκτρικό SUV της VW ID.4

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κατέφθασε το ηλεκτρικό SUV της VW ID.4

ΝΕΑ

Κατέφθασε το ηλεκτρικό SUV της VW ID.4

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο αυτοκίνητο της εταιρείας που παράγεται και πωλείται σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ με αυτονομία 500 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα παρουσιάζονταν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW που θα φέρει το λογότυπο ID.4 και θα αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην αγορά των οχημάτων που εκπέμπουν μηδενικές εκπομπές CO2.

«Όπως το ID3 έτσι και το ID.4 θα κυκλοφορήσει στην αγορά εκπέμποντας μηδενικές εκπομπές CO2 και θα διατεθεί σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ» εξηγεί ο Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer της Volkswagen. Η σχεδίαση του νέου μοντέλου είναι ιδιαίτερα αεροδυναμική καθώς διαθέτει εξαιρετικά μικρό συντελεστή οπισθέλκουσας με αποτέλεσμα να ενισχύεται η αυτονομία του ID.4 στα 500 χιλιόμετρα ανάλογα βέβαια και με το στιλ οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το ID.4 θα ξεκινήσει να διατίθενται με κίνηση στους πίσω τροχούς ενώ αργότερα θα διατεθεί και μια έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και προς το κέντρο ώστε να έχει χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και να προσδίδει και μια ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.

Όπως και το ID.3 έτσι και το ID.4 θα προσδίδει άφθονο εσωτερικό χώρο χάρη στην ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης ενώ το πλήρως ψηφιακό ταμπλό του SUV μηδενικών εκπομπών CO2 είναι «έξυπνο» και διαθέτει φωνητικές και λειτουργίες αφής. Το πρώτο all-electric SUV της Volkswagen προσφέρει υψηλά επίπεδα τεχνολογίας ασφάλειας και πλήρη συνδεσιμότητα.

Advertisement

Το ID.4, που παράγεται στο εργοστάσιο του Zwickau είναι το πρώτο SUV που είναι κλιματικά ουδέτερο σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του. Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες φόρτισης της Volkswagenθα επιτρέπουν επίσης στους πελάτες να επαναφορτίζουν το ID.4 με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Για τον όμιλο VW τα ID.3 και ID.4 αντιπροσωπεύουν τα ορόσημα της μάρκας στην προσπάθειά της να καταστεί εξ ολοκλήρου μια μάρκα με μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050.

Advertisement

Παράλληλα ο όμιλος έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για μείωση των εκπομπών CO2 του στόλου των οχημάτων κατά το ένα τρίτο από το 2025 και για αυτό τον σκοπό έχει επενδύσει 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

Διαβάστε επίσης:

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

Advertisement

SUV και Crossover επιλέγουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Volvo: Κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα