Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αποκαλύφθηκε το ομορφότερο van του κόσμου

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύφθηκε το ομορφότερο van του κόσμου

Fleet Cars

Αποκαλύφθηκε το ομορφότερο van του κόσμου

Fleet Cars

Οι καθαρές επιφάνειες, και οι εκλεπτυσμένες στιλιστικές λεπτομέρειες συνθέτουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικόνα που δύσκολα περνά απαρατήρητη.

Advertisement
Advertisement

Ήταν Ιούλιος του 2021 όταν η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό minivan Vision Renndienst, αποτίνοντας φόρο τιμής στο θρυλικό VW T1 Microbus.

Το καθαρό design του, η έξυπνη χωροταξική διαμόρφωση του εσωτερικού και η αυτόνομες τεχνολογίες  έγιναν αντικείμενο συζήτησης στον αυτοκινητικό κόσμο, με πολλούς να ζητούν το λανσάρισμα μιας έκδοσης μαζικής παραγωγής.

Αυτό, ωστόσο, δύσκολα θα γίνει, μιας και το Vision Renndienst αποτέλεσε μια σχεδιαστική σπουδή της γερμανικής πολυτελούς μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, υπάρχει μια εταιρεία που δείχνει πως γοητευμένη από το εν λόγω μοντέλο. Ο λόγος για την Hiperon που πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε ένα αμιγώς ηλεκτρικό delivery van με έντονες στιλιστικές επιρροές από το concept car της Porsche.

Πρόκειται για το Carrier, το οποίο ξεχωρίζει για τις απέριττες, καθαρές επιφάνειές του, που λειτουργούν ως καμβάς για τον στολισμό του με μερικές κομψές λεπτομέρειες όπως η λεπτή μπάρα που διατρέχει το ρύγχος του.

Advertisement

Όσοι αναζητούν εκκεντρικές στιλιστικές εξάρσεις θα απογοητευτούν, δεδομένου ότι ότι στο μπροστινό μέρος υπάρχουν μόνο δύο εσοχές για την ενσωμάτωση των κεντρικών προβολέων.

Εξίσου minimal είναι και το πίσω μέρος, με δύο λεπτά οριζόντια φώτα στην υδραυλική πόρτα, γεφυρωμένα από μια… σχεδόν αόρατη λωρίδα. Επιπλέον, διακρίνουμε ψηφιακούς πλευρικούς καθρέπτες και κομψές ζάντες.

Advertisement

Περί διαστάσεων, το μοντέλο θα έχει μήκος 5.660 χλστ., πλάτος 2.000 χλστ., ύψος 2.010 χλστ., με το μεταξόνιο να φτάνει τα 3.740 χλστ, την ίδια ώρα που το ωφέλιμο φορτίο θα είναι 995 κιλά.

Στο εσωτερικό της βασικής έκδοσης βλέμμα καθρεπτίζει η κάθετα τοποθετημένη, μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 13”, η ονομασία της μάρκας που είναι «χαραγμένη» στο εσωτερικό των θυρών, το λιτό τιμόνι και οι τρεις ποτηροθήκες.

Advertisement

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η βασική έκδοση θα περιλαμβάνει θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού, cruise control, GPS, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα παρακολούθησης νεκρών σημείων (BLIS).

Παράλληλα, θα διατίθεται και στην πιο πλούσια έκδοση Carrier Pro με θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, σύστημα infotainment με οθόνη 15” και συμβατότητα με συσκευές Apple και Android, Ενεργό Cruise Control και Surround View Monitor.

To Hiperon Carrier θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 269 ίππων, τροφοδοτούμενο από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 75 kWh για 320 χλμ. αυτονομίας.

Το Carrier θα προσφέρεται σε Ευρώπη, Κίνα και Αμερική, με την τιμή του στην τελευταία να ξεκινά από τα 49.900 δολάρια. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Τα νέα Mercedes Citan
Βαν για… χίπις από τη Renault
Πρωτότυπο βαν υδρογόνου από τη Renault (+video)