Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πρωτότυπο βαν υδρογόνου από τη Renault (+video)

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτότυπο βαν υδρογόνου από τη Renault (+video)

Fleet Cars

Πρωτότυπο βαν υδρογόνου από τη Renault (+video)

Fleet Cars

Με βάση το Renault Master, το υδρογονοκίνητο βαν μπορεί να διανύσει έως και 500 χλμ., με τον πλήρη ανεφοδιασμό να διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της πρωτότυπης εκδοχής του υδρογονοκίνητου Renault Master προχώρησε η HYVIA, μια κοινοπραξία μεταξύ της Renault και της κορυφαίας εταιρείας κυψελών καυσίμου Plug Power. Οι πωλήσεις της έκδοσης παραγωγής θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο έτος.

Με χώρο φόρτωσης 12 κυβικά μέτρα, το Renault Master Van H2-Tech έχει ως βάση του μια μπαταρία χωρητικότητας 33 kWh και κυψέλες καυσίμου ισχύος 30 kW που αντλούν κίνηση από 4 ντεπόζιτα χωρητικότητας 6 κιλών έκαστο. Η μέγιστη αυτονομία θα φτάνει τα 500 χλμ. και ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο θα απαιτεί μόλις 5 λεπτά, όσο περίπου χρειάζεται ένα συμβατικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Η HYVIA παράλληλα, αποκάλυψε και έναν πρωτότυπο σταθμό ανεφοδιασμού με υδρογόνο, που σύντομα θα είναι «διαθέσιμος για πώληση, leasing ή ενοικίαση».

«Είμαι περήφανος που αποκαλύπτουμε το πρώτο υδρογονοκίνητο πρωτότυπό μας. Η HYVIA προσφέρει λύσεις κινητικότητας υδρογόνου, παρέχοντας στους πελάτες της εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του συγκεκριμένου τύπου μετακινήσεων», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, David Holderbach, προτού συμπληρώσει τα εξής:

Advertisement

«Το οικοσύστημα της HYVIA θα εισχωρήσει σε όλους τους τομείς και τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων, για μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Αναπτυσσόμαστε γρήγορα, ενώνοντας τις δυνάμεις και τις δεξιότητες δύο ηγετών: του Renault Group και της Plug Power».

Το πρωτότυπο van Renault Master Van H2-Tech κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Renault στη Batilly της Γαλλίας, αλλά η ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης με κυψέλες καυσίμου έγινε από την PVI, μια θυγατρική του ομίλου Renault. Το μοτέρ παράγεται στο εργοστάσιο του Cleon, και η μαζική παραγωγή των κυψελών καυσίμου θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Flins.

Advertisement

Εκτός από το Van H2-Tech, η Renault ετοιμάζει δύο ακόμα οχήματα με βάση το Master. Το ένα θα είναι ένα σ έκδοση σασί με όγκο φόρτωσης 19 κ.μ. και αυτονομία 250 χλμ. Το έτερο θα είναι minibus με αυτονομία 300 χλμ. και δυνατότητα μεταφοράς έως και 15 επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Τα Renault Clio & ZOE πήραν την πρωτιά στις Ευρωπαϊκές πωλήσεις
Renault Megane E-TECH Electric: Με 470 χλμ. αυτονομία

Advertisement