Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Toyota RAV4 PHEV AWD-i: Ξαναγράφει την ιστορία των SUV!

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota RAV4 PHEV AWD-i: Ξαναγράφει την ιστορία των SUV!

Mobility

Toyota RAV4 PHEV AWD-i: Ξαναγράφει την ιστορία των SUV!

Mobility

Το βιβλίο της Ιστορίας δίπλα στον όρο SUV θα πρέπει κανονικά να έχει μια φωτογραφία του Toyota RAV4. Στην έκδοση PHEV οι προσδοκίες αυξάνονται περαιτέρω προς όφελος του τυχερού καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Είναι πιθανό σήμερα να μη μιλούσαμε για την κατηγορία που κάνει θραύση σε κάθε κλιμάκιο της αγοράς εάν η Toyota δεν είχε εμπνευστεί το πάντρεμα της χρηστικότητας των συμβατικών επιβατικών με την ελευθερία κίνησης και επιλογών που δίνει ένα τετρακίνητο εκτός δρόμου.

Το νέο RAV4 είναι ογκώδες, με αρκετά τετράγωνες αναλογίες και τόση απόσταση από το έδαφος ώστε να κάνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα κατασταλαγμένο SUV, το οποίο εκφράζει την πιο χαρακτηριστική πλευρά της φιλοσοφίας του με την υβριδική τετρακίνητη έκδοση.

Οι άφθονες ακμές των πολυγωνικών μοτίβων, οι έντονα ανάγλυφες επιφάνειες, οι φουσκωμένοι θόλοι, η διχρωμία που τονίζει το περιμετρικό κουστούμι των πλαστικών, ακόμα και η προοπτική των φωτιστικών σωμάτων από κάποιες γωνίες χαρίζουν στο RAV4 μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή οπτική υπόσταση.

Advertisement
Advertisement

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν μεταγγίσει λίγη από την αύρα και την πολυτελή προσέγγιση της Lexus στο RAV4.

Το μεγάλο μεταξόνιο βοηθά στη δημιουργία ενός φιλόξενου και ευρύχωρου σαλονιού. Ακόμα και πίσω από έναν ψηλό οδηγό απολαμβάνεις τον αέρα ενός μεγάλου αυτοκινήτου, ενώ το αρκετό πλάτος εγγυάται την άνετη φιλοξενία και τρίτου επιβάτη πίσω.

Advertisement

Το ποιοτικό πρόσημο δεν υπάρχει μόνο σε επίπεδο κατασκευής, αλλά είναι κάτι που αποτυπώνεται στην ευρύτερη αίσθηση του RAV4. Σε αυτό συμβάλλουν η συμπαγής κύλιση και οι καλά φιλτραρισμένοι θόρυβοι που φτάνουν στην καμπίνα, τη στιγμή που η ανάρτηση καταφέρνει μια ευχάριστη ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τον σαφή έλεγχο των δυναμικών χαρακτηριστικών.

Advertisement

Η νέα πλατφόρμα TNGA έχει κάνει δυνατή και την υιοθέτηση των πιο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης που διαθέτει σήμερα η Toyota, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο Safety Sense, ενώ οι διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας που προσφέρει το σύστημα πολυμέσων πλαισιώνονται και από αρκετές τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας του προαιρετικού εξοπλισμού.

Το υβριδικό RAV4 είναι δυνατό και ευχάριστο ενώ αποδεικνύεται στην πράξη ταχύτατο εάν αποφασίσεις να πατήσεις βαθιά το πεντάλ του γκαζιού.

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται ένας θερμικός κινητήρας 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson με υψηλή συμπίεση και έμφαση στην οικονομική λειτουργία. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός στα 134 kW και έναν πίσω στα 40 kW, με την συνδυαστική ισχύ του συστήματος να φθάνει στους 306 ίππους με κατανάλωση μόλις 1 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisement

H μεγάλη μπαταρία φτάνει σε χωρητικότητα τις 18,1 kWh. Χάρη σε αυτή το RAV4 PHEV μπορεί να καλύψει 75 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια (ή 98 μέσα στην πόλη με βάση το πρότυπο City WLTP) ενώ για την φόρτισή της χρειάζεται περίπου 7,5 ώρες σε οικιακή πρίζα ή 2,5 ώρες σε wallbox.

Στην περίπτωση του νέου Toyota RAV4 PHEV, το σίγουρο είναι πως παίρνεις πολλά περισσότερα από ότι θα περίμενες εν τέλει. Επειδή ο leader της κατηγορίας έχει πάντα τον τρόπο να καθοδηγεί τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota RAV4 Plug-In Hybrid
Τoyota RAV4 Plug-inHybrid: Με 306 ίππους και μόλις 1 λτ/100 χλμ. κατανάλωση
Toyota RAV4: Υβριδική πρωτοπορία για τον ηγέτη της κατηγορίας